UVEZENI TOVAR NARKOTIKA POSEJAO SMRT: Heroin iz pakla stigao u Srbiju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veća količina heroina krštenog otrovnim supstancama stigao je nedavno u Srbiju i odneo nekoliko života. Reč je o heroinu koji je pomešan sa sumnjivim supstancama da bi se dobila veća masa, pa tako i zarada dilerima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako saznajemo od dobro obaveštenih izvora iz policije, sporni heroin pomešan je s otrovima najverovatnije van granica naše zemlje. Verovatno je reč o nestručnosti onih koji su drogu krstili, pa su loše pomešali supstance za povećanje mase paketa heroina.

Policija, s druge strane, ne isključuje mogućnost da je reč o drogi izuzetne čistoće, prejakoj za narkomane naviknute da koriste razvodnjen heroin. U svakom slučaju, trag vodi van granica Srbije.

Direktor Vladine Kancelarije za borbu protiv droga Milan Pekić kaže za naš list da još nije dobio tu informaciju, ali naglašava i da je sam heroin visoke čistoće veoma opasan.

- Znam da dileri u heroin dodaju paracetamol ili neku drugu supstancu koja je jeftinija, a ujedno povećava masu, pa od tog jednog kilograma dobijete dva ili tri, zavisi od čistoće heroina. Zanimljivo je da je policija često imala zaplene heroina koji je imao povišenu čistoću, a to govori da oni ponesu manju količinu ovog narkotika, ali veće čistoće i onda ga lakše krijumčare - ističe Pekić za Srpski telegraf.

On dodaje da najveći problem nastaje kod zavisnika heroina koji iznenada probaju čistiji od onog koji su konzumirali.

- Kada zavisnici koriste jedan gram čistoće od 10 odsto, pa neko u međuvremenu napravi neki jači čistoće od 30 odsto, i uzmu tu tri puta jaču drogu, normalno je da može doći do zdravstvenih posledica, i to je najveći problem. Nadležni organi će veštačiti šta je uzrok smrti kod građana koji su osvanuli u medijima poslednjih dana zbog predoziranja i koje supstance su u pitanju. Mora da se sazna o čemu se tu radi, pa ćemo onda moći da pričamo - zaključuje direktor.

Spasli ga drugovi

Žitelji jedne mirne ulice u naselju Karaburma nedavno su bili očevici nemilog incidenta u kojem je nekoliko mladića na ulicu izvelo prijatelja koji je konzumirao kršteni heroin. Znali su da će ga hodanjem i održavanjem svesnog stanja spasti smrti i to se, posle dodatnog prskanja vodom i povraćanja, srećom po ovog mladića, i dogodilo.

Kršteni heroin, kažu naši izvori, poslednjih dana odveo je u smrt troje ljudi. Poslednji u nizu je 30-godišnji muškarac kojeg su u noći između utorka i srede dvojica poznanika iznela ispred zgrade u Kotežu u kojoj se predozirao, najverovatnije sumnjivim heroinom.

Pre njega u Novom Pazaru u utorak pronađena je Amina M. (22) u hotelskoj sobi. Njeno telo našli su radnici hotela nakon šest dana od smrti, a pored nje pronađena je i praškasta materija. Amina je u toj sobi živela duži period, a prethodno niko nije prijavio njen nestanak.

Istog dana pronađeno je i telo Sare Rođikov (22), koja se predozirala u porodičnoj kući u Jagodini, a bez znakova života zatekao ju je nevenčani suprug Vladimir M. (40). On je odmah uhapšen zbog nasilja u porodici jer je ženu neprestano tukao. Tragovi droge nađeni su joj u krvi, a njena rodbina smatra da ju je na silu i drogirao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading