(VIDEO) "Ubica sa osmehom" ne mari za policiju: Der Čaba hladnokrvno prošetao pored policajaca koji su ga jurili

Autor: Tanjug

Hronika

22.02.2019

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Der Čaba (38), plaćenik koji je, kako se sumnja, odgovoran za tri likvidacije koje su se dogodile u proteklom periodu, hladnokrvno je prošao pored policijskog automobila pod rotacijom nekoliko minuta nakon što je likvidirao Hrvata Ivana Seradušića u Amsterdamu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Der Čaba

Psihički sklop Der Čabe, javnosti poznatijem kao "Ubica sa osmehom", misterija je koliko i njegova lokacija.

Snimci sa sigurnosnih kamera koji su zabeležili ubistva koje je počinio ovaj čovek, dovoljan su dokaz da je reč o ozbiljnom psihičkom sklopu sa, verovatno, mnoštvo poremećaja i sa odsustvom bilo kakve empatije ili emocije.

Kada je prvi snimak na kom hladnokrvno puca u Nebojšu Markovića u trenutku dok on sklapa dečija kolica ispred kuće, objavljen, svi su bili zaprepašćeni činjenicom da mu se trenutak pre nego što je povukao obarač još i nasmejao!

Međutim, sada kada domaća javnost bruji o snimku koji je stigao iz Amsterdama, na kom se vidi prerušeni Čaba kako likvidira Hrvata usred bela dana, jasno je da je hladnokrvno ubistvo na Banovom brdu bilo samo jedno u nizu u njegovoj kriminalnoj karijeri.

Naime, u trenutku kada Čaba Der izlazi iz restorana nakon što je upucao Hrvata, skida odeću u kojoj je do tada glumio turistu. Na snimcima sa drugih kamera prikazano je kako obučen u belu majicu i šorc korača amsterdamskim ulicama, verovatno tražeći zaklon.

U jednom trenutku uočljivo je da pored njega prolazi policijska patrola sa upaljenom rotacijom. Čaba nije ni trepnuo. Ni u jednom trenutku se na njegovom licu, niti po njegovoj gestikulaciji, nije mogla primetiti uznemirenost.

Kada će Der Čaba ponovo završiti iza rešetaka, pitanje je vremena. Istražitelji iz Srbije, Mađarske i Holandije imaju i više nego dovoljno materijala za njegovo zatvaranje. Ipak, gde se on sada nalazi, misterija je, iako postoje određeni tragovi koji bi eventualno mogli da dovedu do njega.

 

 

Zanimljivo je i svedočenje Alena Ciglera, muškarca kog je policija nedugo nakon ubistva na Banovom brdu uhapsila jer je dovezao Čabu ispred Markovićeve kuće. On je, naime, plakao na saslušanju u policiji, priznao da je vozio "punta", i rekao policajcima: "Molim vas, nađite i uhapsite Čabu, ubiće opet nekoga."

Podsećanja radi, Čaba je na robiji proveo 13 godina za ubistvo Branislava Jelačića u Novom Sadu 2004. godine. Za nepune dve godine, koliko je bio na slobodi, počinio je, sumnja se, tri likvidacije. Najpre je od Čabinog metka nastradao pomenuti Hrvat, da bi potom u septembru, kako se sumnje, likvidirao mađarskog biznismena u Budimpešti.

Poslednji u nizu njegovih dela jeste ubistvo Nebojše Markovića 5. januara na Banovom brdu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading