SLOVENCI ŠALJU VEŠTICU NA EVROVIZIJU! Pevačica će izvesti RITUAL na sceni, javnost ZABEZEKNUTA! (FOTO)

Autor:

Zabava

21.01.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenačka pevačica će tokom izvođenja pesme na takmičenju izvesti veštičji ritual!

SLOVENCI ŠALJU VEŠTICU NA EVROVIZIJU! Pevačica će izvesti RITUAL na sceni, javnost ZABEZEKNUTA! (FOTO)

Foto: shutterstock

Sloveniju će ove godine na prestižnom muzičkom takmičenju "Pesma Evrovizije" predstavljati tamošnja pevačica Raiven sa svojom pesmom "Veronika". Ova pesma je inspirisana pričom o Veroniki Desinićkoj, koja je bila druga supruga Fridrika II Celjskog i kasnije žrtva prvog zabeleženog progona veštica u Sloveniji.

Legende o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi između Veronike i mladog grofa Fridrika vezuju se za dvorac Veliki Tabor, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju. Inače, tematika koju je slovenačka pevačica odabrala za svoju numeru nikoga nije ostavila ravnodušnim, a neki su čak otišli korak dalje i istakli da naši bivši saveznici šalju "vešticu" u Švedsku, gde se ove godine održava takmičenje.

Raiven, akademski obrazovana muzičarka, potpisuje autorski deo pesme zajedno sa Bojanom Cvjetičaninom, pevačem grupe "Joker Out". Ona će, kako se saznaje, pesmu izvesti na slovenačkom jeziku, a na sceni će je pratiti plesači baletskog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana, što će dodatno obogatiti scenski doživljaj. Prema slovenačkom listu "Večer", Evropa će pamtiti Sloveniju na "Evrosongu" zbog harizmatične umetnice sa prepoznatljivim imidžom, što dodatno uvećava interesovanje za njihov nastup.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com/Eurovision Song Contest

Predstavnica Slovenije na Evroviziji 2024

Podsećanja radi, organizatori takmičenja za "Pesmu Evrovizije" su se jasno distancirali od političkih poziva za isključenje Izraela iz ovog muzičkog spektakla. Evropska radiodifuzijska unija (EBU) je istakla da želi da "Evrosong" ostane događaj koji ujedinjuje publiku širom sveta kroz muziku, te da su odbori pregledali popis učesnika i potvrdili da Izrael ispunjava sve uslove za učestvovanje, uprkos protestima fanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading