FUTA GRCAO U SUZAMA: Slomio se zbog Džeja, urnisao pevače koji snimaju filmove o sebi, A ŽIVI SU!

Autor:

Zabava

10.11.2023

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni kompozitor priznao da je više puta zaplakao tokom filma "Nedelja"!

FUTA GRCAO U SUZAMA: Slomio se zbog Džeja, urnisao pevače koji snimaju filmove o sebi, A ŽIVI SU!

Foto: ATA Images, Youtube

Kompozitor Futa Radulović radio je muziku za film "Nedelja", koji je sniman po životu legendarnog Džeja Ramadanovskog. Pesma je 15 godina stajala u fioci i čekala Džeja, a konačno ju je otpevala pevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

- Namestio se momenat, dok je Džej još bio živ, pesma je bila namenjena njemu, ali zbog silne gužve i njegovog zdravlja, Marininog zdravstvenog stanja, nismo stigli da je završimo. To je planirano da se snimi još 2010. godine za "Grand" festival. Imao sam melodiju, ali refren nije bio gotov, ni Marina nije završila tekst, tako da smo mi za tu priliku uzeli pesmu "Zrno mudrosti". Ostala je tako nedovršena, pa se kasnije završila, ali nije snimljena iz objektivnih razloga. Režiser i producent su me pitali da li imam neku pesmu koja je bila namenjena Džeju, a da je nije snimio, imao sam tu, pa je izbor pao na Cecu - istakao je Futa.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ, ATAImages

Džej, Marina i Fuja

Što baš na nju kad je ona ženski vokal?

- Šta znam, tekst je bio namenjen za muško, prebacili smo u žensko. Mi kad pravimo pesme, pravili smo za nas, pa smo gledali šta bi za koga bilo zgodno.

Kako je Ceca reagovala kad je prvi put čula?

- Dopala joj se, navikla je ona na naše melodije. Od 1992. do 1996. smo radili u kompletu zajendo. Posle je ona nastavila sa Marinom, ja sam radio Lukasa, Samardžića, Bekutu, i tako dalje... Pesma je tužna, balada je.

Vas u filmu glumi Zlatan Vidović, da li ste učestvovali u spremanju te uloge?

- To je vrlo kratak insert gde se ja pojavljujem. Marine ima više. Trebalo je da bude drugi glumac, koji više liči na mene da me glumi, ali baš tad je otišao na neki put, tako da je Zlatan uleteo.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ceca i Džej

A oko Marinine uloge i izbora glumice da li su se konsultovali sa Vama?

- Nisam se ja mešao u izbor glumaca, niti bilo čega. Jedino oko saglasnosti za pesme u filmu, pa smo proširili saradnju, pa sam ja sa mojom ekipom uradio muziku za kompletan film. 

Da li vam je drago što će Vaš lik kao i delo pokojne supruge ostati zauvek zabeležen kroz ovaj film?

- Naravno da mi je drago, ipak je to kruna našeg zajedničkog rada. Mi smo 10 albuma uradili za njega. To je po meni nešto najbolje od nas, kad se sabere sve na gomilu, od svih silnih pesama, taj opus je najgrandiozniji koji je Džej izneo. To je vrh zajedničke priče, Marinine i moje.

Na koju pesmu ste najviše ponosni?

- Preko hiljadu pesama sam uradio, ali od onih koje je Džej otpevao, to je "Sunce ljubavi". Zbog priče, samog teksta i Marine.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ceca

Da li smatrate da treba da se snimi film o Ceci?

- To po mom mišljenju nije dobro, pa ona je još tu, živa je, ne treba joj to. Ima opravdanje za film koji se snimio o Tomi Zdravkoviću, pokojni je, kao i Džej, ima smisla. Snimati film o nečemu što je i dalje aktuelno... Sad će maltetene svako drugi da snima film na sopstevenu inicijativu, malo je to preterano.

Lepa Luikić kaže da je bolje da snime film o njoj dok je živa, nego posle da slažu nešto...

- Nije stvar u izmišljanju, stvar je umetnika koji će da se bavi filmom.

Da li Vas je pogodilo sećanje na taj period dok ste gledali film?

- Jeste, kako ne. Da je neko drugi u pitanju, da nije Džej, ne bih ni radio ovaj posao, ovo sam zbog njega i Marine uradio. Ne može Džej da se poredi ni sa jednim drugim pevačem.

Da li ste zaplakali dok ste gledali film?

- Jesam i to više puta, na više scena - izjavio je Futa za "Svet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading