MARINKA SU UBILE DVE SEPSE, BOLEST JE BILA JAČA OD BORBE: Prošlo 40 dana od smrti Rokvića, sinovi plakali na očevom grobu!

Autor: D. Lukić - M. Gvero

Zabava

15.12.2021

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bakterija koja mu se pojavila bila je odgovor na proces koji je pravio kancer pankreasa. Tata nijednog trenutka nije hteo da primetimo da mu je teško, priča Nikola.

MARINKA SU UBILE DVE SEPSE, BOLEST JE BILA JAČA OD BORBE: Prošlo 40 dana od smrti Rokvića, sinovi plakali na očevom grobu!

Foto: Republika

Pomen pevaču Marinku Rokviću, koji je preminuo u 68. godini života, održan je juče na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Porodica i prijatelji obeležili su 40 dana od smrti pevača, a njegov sin Nikola Rokvić ispričao je da su za njegovog oca kobne bile dve sepse, koje su mu pogoršale celokupno zdravstveno stanje, te nikako nije mogao da se izbori i preživi. Na groblju su se juče među prvima pojavili sinovi Marko i Nikola, kao i supruga Slavica i Marinkov kum, a zbog pomena je iz Amerike doleteo i njegov vanbračni sin Dario.

- Otkako su nam lekari saopštili sa čime se Marinko bori, bilo nam je teško jer smo znali od početka da su male šanse da preživi. Svakako da nijednog trenutka nismo gubili nadu, verovali smo da će da pobedi bolest jer je bio mentalno snažan čovek. Vodio je zdrav način života, tako da je bio u dobroj formi. Kad je njegova bolest u pitanju, nije imao nikakve simptome. Slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Nemačke, koji je došao kod nas da se i on prekontroliše. Tada su mu otkrili bolest, ali je, nažalost, već bilo kasno - priča Nikola i nastavlja:

- Na skeneru je delovalo kao dan nije strašna situacija, ali kad su doktori napravili rez, videli su pravu sliku. Čudo je da je i toliko dugo izdržao jer je to bolest koja život odnosi kroz nekoliko meseci. On je uspeo godinu dana da poživi. Bakterija koja mu se pojavila bila je odgovor na proces bolesti kancera pankreasa tokom kog su ga zadesile dve sepse. Jedna bakterijska, a druga gljivična, koja je bila još opasnija. To su bili baš teški trenuci.

Dario: Tata je bio ponosan jer smo uspeli u životu

Marinkov vanbračni sin Dario Rokvić nije bio na očevoj sahrani, ali je zbog pomena doputovao iz Kanade da bi bio uz porodicu. On je sada prvi put govorio pred kamerama i otkrio sve o odnosu s Marinkom, ali i braćom Nikolom i Markom.

- Juče sam došao u Srbiju i planiram da ostanem bar desetak dana. Pamtim koliko je dobar čovek moj otac bio, ostavio je primer za nas, ostavio je pesme i uspomene. Omiljena pesma mi je "Zavela me svetla velikoga grada". Sada sam kod Marka, biću i kod Nikole, držimo se zajedno još otkako smo deca bili. Naša deca se druže, čuju se preko videa, moramo da budemo jaki i složni. Čak i ako živim u Kanadi, držimo se zajedno. Neću se seliti u Srbiju, tamo sam navikao, tamo mi se sviđa, ali doći će i oni kod mene. Marinko je bio ponosan što smo uspeli u životu i što smo dobri roditelji. Bilo je nekoliko razgovora kada sam bio pre dva meseca. Bilo je lepih trenutaka, družili smo se, on me je zvao Daki. Moja deca ne govore srpski, ali puštaju njegove pesme, svesni su da je velika zvezda u Srbiji - rekao je Dario juče na pomenu.

Nikola je otkrio detalje razgovora s ocem iz bolnice, pa je ispričao da je Marinko govorio da se odlično oseća iako je stanje bilo teško.

- Kad sam odlazio u bolnicu, normalno, prvo sam pitao oca kako je. On bi samo rekao: "Super!" Nije hteo da kaže da ga nešto boli iako je bio u haosu i bez snage. U detinjstvu sam, kao mali, imao razne superheroje s kojima sam se poistovećivao, ali danas imam jednog jedinog, a to je moj otac. Bilo mi je iznenađujuće i što se javljao medijima mesec dana pred smrt. Hteo je da izađe u susret, da pokaže da se bori. Borio se iz sve snage - kaže Rokvić i dodaje:

- Bol za gubitkom roditelja nikad ne prolazi. Mi ćemo tek da vidimo koliko će nam Marinko nedostajati, tek kad prođe malo vremena. Gledamo na stvari i tako što nam je jasno da je imao divan život. Mnogo toga je uspeo da ostvari, postigne. Ispunio je svoju svrhu postojanja.

Republika

Foto: e-Stock

 

Nikola: Snimićemo film o ocu!

Nikola Rokvić otkrio je da s braćom planira uskoro da snimi dokumentarni film o Marinku.

- U planu nam je da uskoro objavimo pesmu "Te noći kada umrem", koju je pravio Miša Mijatović. Imamo za cilj da uradimo i dokumentarni film o Marinku, ali za sve to treba vremena. Marko i ja ćemo nastaviti rad na njegovom delu i verovatno ćemo obraditi neke njegove pesme. Pre svega one koje nisu toliko zaživele u javnosti i da on kroz sve te numere i dalje živi sa nama - rekao je Nikola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading