SPREMITE SE, NEVREME SAMO ŠTO NIJE STIGLO! Prvi na udaru ovaj deo zemlje! OD PETKA ZNATNO HLADNIJE!

Autor:

Vesti

01.05.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih dana u RHMZ najavljuju pad temperature i veoma nestabilno vreme.

SPREMITE SE, NEVREME SAMO ŠTO NIJE STIGLO! Prvi na udaru ovaj deo zemlje! OD PETKA ZNATNO HLADNIJE!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Shutterstock

Do kraja dana toplo i vetrovito uz umeren i jak jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine, ističu u RHMZ.

- U popodnevnim satima na jugozapadu i zapadu, a uveče i tokom noći, ponegde i u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti se očekuje kratkotrajna kiša ili plјusak sa grmlјavinom.

Narednih dana u RHMZ najavljuju pad temperature i veoma nestabilno vreme.

- Sutra, 2. maja, promenlјivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom i to uglavnom u drugom delu dana. U košavskom području vetrovito, duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata pre podne povremeno dostizati i udare olujne jačine.


- U petak i subotu biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće u intervalu od 18 do 22 °S. U nedelјu, 05. maja, promenlјivo oblačno i ponovo toplije.

I meteorolog Đorđe Đurić najavljuje promenu vremena u odnosu na ranije dane.

- Temperatura će biti u postepenom padu i subota će biti najhladniji dan u sedmici, maksimalna temperatura u većini predela biće ispod 20°C - naglašava.

Prema trenutnim prognozama, za Vaskrs se očekuje promenljivo oblačno, u većini predela suvo vreme. Maksimalna temperatura biće u većini predela oko 20°C.

- Početak sledeće sedmice doneće kratkotrakno otopljenje, ali već nakon 8. maja stiže novo zahlađenje sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a takvo vreme zadržalo bi se bar do sredine maja - kaže Đorđe Đurić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading