SPREMITE SE ZA OLUJNE UDARE SEVERCA! Evo kome će sijati sunce, a gde će biti kiše i snega! VREMENSKA PROGNOZA ZA KRAJ JANUARA I POČETAK FEBRUARA!

Autor:

Vesti

24.01.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o maksimalnoj temperaturi vazduha, četvrtak će biti najtopliji dan, uz vrednosti od 8 do 14°C, dok se u petak i u subotu očekuje od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C. U nedelju će biti nešto hladnije

SPREMITE SE ZA OLUJNE UDARE SEVERCA! Evo kome će sijati sunce, a gde će biti kiše i snega! VREMENSKA PROGNOZA ZA KRAJ JANUARA I POČETAK FEBRUARA!

Foto: Tanjug/J. PAP

Narednih dana u Srbiji će biti toplije, ali se očekuje jak vetar.

Iako se očekuje toplije vreme, večernje sate pratiće jače naoblačenje, a na severu zemlje i slaba kiša, koja će najpre zahvatiti Vojvodinu. Ovaj oblačni sistem sa slabom kišom, na planinama sa snegom, kasnije tokom večeri i noći premeštaće se ka jugu i preko ostalih predela Srbije, dok će istovremeno na severu padavine prestati.



U četvrtak se očekuje razvedravanje u većini predela, što će rezultirati pretežno sunčanim danom, osim na jugu i istoku gde se prognozira promenljivo oblačno vreme, sa mogućim slabim padavinama. Takođe, u ovom periodu očekuje se i pojačanje severozapadnog vetra, naročito sredinom dana, a u delovima Vojvodine i na istoku Srbije mogući su i olujni udari vetra, sa najjačim udarima od 70 km/h u Negotinskoj Krajini i na planinama istočne Srbije.

Petak će doneti suvo i uglavnom pretežno sunčano vreme, uz nešto slabiji severac. Međutim, krajem dana i tokom večeri na severu, a tokom noći i u subotu pre podne i u ostalim predelima Srbije, očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, dok će na planinama biti snega. Takođe, subota će biti obeležena veoma jakim severozapadnim vetrom, sa mogućim olujnim udarima od 70 km/h.


U nedelju se očekuje sunčano vreme na severu Srbije, dok će u ostalim predelima biti promenljivo oblačno, sa mogućim slabim padavinama. Vetar će oslabiti, a temperature će biti nešto hladnije u odnosu na prethodne dane.

Kada je reč o maksimalnoj temperaturi vazduha, četvrtak će biti najtopliji dan, uz vrednosti od 8 do 14°C, dok se u petak i u subotu očekuje od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C. U nedelju se očekuje nešto hladnije, piše Telegraf.rs.



Sledeće sedmice se očekuje stabilno i osetno toplije vreme, sa prognoziranim maksimalnim temperaturama koje bi mogle preći 15°C oko 3. februara. Međutim, očekuje se zahlađenje uz padavine oko 5. februara, mada trenutno nije moguće precizirati u kom obliku će se ovo zahlađenje manifestovati.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading