RADILA SAM KAO SEOSKA DOKTORKA I UŽIVALA U TOME: Slavica Đukić Dejanović progovorila o svom PRVOM POSLU - Ovo je kupila od prve plate

Autor:

Vesti

04.05.2024

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od prve plate ministarka je kupila novu medicinsku opremu koja joj je trebala za posao.

RADILA SAM KAO SEOSKA DOKTORKA I UŽIVALA U TOME: Slavica Đukić Dejanović progovorila o svom PRVOM POSLU - Ovo je kupila od prve plate

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović svoju karijeru u zdravstvu započela je kao doktorka u ambulanti u mestu Lužnice kod Kragujevca. Ona se za Kurir povodom prvog maja prisetila kako je izgledao rad u seoskoj ambulanti i šta je sebi kupila od prve plate.

- Sa 22 godine sam diplomirala na Medicinskom fakultetu i moj prvi posao je bio posao seoske doktorke. To je bilo u selu Lužnice, dvadesetak kilometara od Kragujevca. Nakon fakulteta imala sam izbor da li da malo sačekam i nađem posao lekara u Kragujevcu ili da odmah počnem da radim u selu, i izabrala sam da - počnem da radim u selu - priseća se ministarka.

Od prve plate ministarka je kupila novu medicinsku opremu koja joj je trebala za posao.

- Od prve plate sam kupila nov stetoskop, nov mantil i sve ostalo što mi je bilo potrebno za posao.

Nikada se, kako kaže, nije pokajala što je počela da radi u seoskoj ambulanti umesto u gradu. Naprotiv. Sećanja na taj period su joj i dan danas jako draga.

- Imam jako lepa sećanja zbog toga što sam sa najvećom ljubavlju krenula da radim posao seoske doktorke - kaže ona i dodaje da je na toj poziciji radila nekoliko meseci nakon čega je prešla da radi kao doktorka opšte prakse u hitnoj službi u Kragujevcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading