EVO KAKO NEVREME STIŽE U SRBIJU! Split pod vodom, gromovi udaraju!

Autor:

Vesti

23.09.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Splitu, gradskom biseru Hrvatske obale, danas se na nebu nadvila prirodna drama koja je brzo iznenadila građane

EVO KAKO NEVREME STIŽE U SRBIJU! Split pod vodom, gromovi udaraju!

Foto: printskrin

 Najavljeno grmljavinsko nevreme stiglo je ranije nego što su mnogi očekivali. Nakon kratkotrajnog pljuska rano jutros, grad je pogodila obilna kiša koja već izaziva probleme na splitskim saobraćajnicama.

Prema izveštajima čitalaca 24sata.hr, ulica Domovinskog rata se pretvorila u pravu vodenu stazu, a automobili gotovo "plivaju" na poplavljenim ulicama. Slična situacija zabeležena je i u Velebitskoj ulici.

Osim obilnih padavina, nevreme je donelo i spektakularne munje i gromove. Jedan grom je čak udario u rasvetni stub na Pujankama.

"Bio je to otprilike pre tri do četiri sata ujutro. Kiša je padala snažno, nosena vetrom. Padala je gotovo vodoravno zbog sile vetra. Nebo je bilo mračno, a mi smo bili u blizini lokala. Tada smo iznenada videli munju i za njom je usledila snažna detonacija, koja se jasno čula. Nakon što je kiša prestala, otišli smo tamo i videli taj oštećeni stub. Srećom, niko nije povređen. Trenutno je oblačno, ali kiša više ne pada", izjavio je jedan od očevica ovog neobičnog događaja.

Vredi napomenuti da je Republički hidrometeorološki zavod jutros izdao upozorenje za područje Srbije zbog lošeg vremena koje se očekuje u narednim danima. Upozorenje obuhvata obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar, a odnosi se na današnji, 23. septembar, i sutrašnji, 24. septembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading