RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! U naredna dva sata stiže nam nevreme: Na udaru ovi delovi Srbije

Autor:

Vesti

28.08.2023

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sutra u Srbiji osetno svežije sa nižim temperaturama

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE! U naredna dva sata stiže nam nevreme: Na udaru ovi delovi Srbije

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje, prema kom nam u naredna dva sata stižu vremenske nepogode.

Najpre će zahvatiti deo Kosova i Metohije, a potom planinske predelime jugozapadne Srbije gde se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

 

U ovom času hladni front prostire se od Sicilije preko dela Italije, severa Jadrana i centralne Evrope.

Snažan ciklon sa centralnog Mediterana doneo je obilne padavine i snažne grmljavinske oluje severnom delu Jadrana, Istri, severoistoku Italije i Sloveniji i kreće se ka nama.

Prema najavama meteorologa, do kraja dana će biti veoma toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 39 °.

U Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistočni vetar tačnije topla košava, koji će na jugu Banata dostizati i udare olujne jačine.

Srbija je danas pod uticajem ciklona sa centralnog Mediterana, a iznad nas preovladavaju snažna južna strujanja, uz dotok vrele vazdušne mase.

Zajedno sa vrelim vazduhom, stižu i male količine čestica pustinjskog peska iz Sahare.

Nakon nekoliko tropskih dana i noći, koji su zadavali  glavobolje celoj Srbiji, noćas nam stiže osveženje u nvidu  naoblačenja i pada temperatura u svim krajevima zemlje.

- Značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje u svim krajevima sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će biti izraženiji posle podne i uveče u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje - navodi se na sajtu RHMZ.

Danas su termometri pokazivali najviše vrednosti u Beogradu, Nišu, Loznici, i Kragujevcu, gde je najviša dnevna dostizala 37 podeok.

Prema vremenskoj prognozi, sutra nas lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 milimetara za kratak vremenski period, grad i olujni vetar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading