SPREMITE SE, RHMZ NAJAVIO NEVREME! Na udaru OVI delovi zemlje - nagle vremenske promene PODELIĆE Srbiju na dva dela

Autor:

Vesti

24.08.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

SPREMITE SE, RHMZ NAJAVIO NEVREME! Na udaru OVI delovi zemlje - nagle vremenske promene PODELIĆE Srbiju na dva dela

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Posle podne na istoku, jugu i jugozapadu Srbije promenlјivo oblačno i nestabilno sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Upozorenje na visoke temperature i pljuskove sa grmljavinom i gradom

- Plјuskovi i grmlјavina koji se očekuju danas na istoku, jugu i jugozapadu zemlјe lokalno mogu biti intenzivniji uz količinu od 10 do 30 mm za kratko vreme, lokalno i više, kao i uz pojavu sugradice i grada u zoni plјuskova. Period visokih temperatura produžava se do utorka uz maksimalne vrednosti danas od 32 do 35 °S, a zatim od 33 do 37 °S - stoji u upozorenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog kiše u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM. Pored toga, upaljen je i žuti meteo alarm u ostlaim krajevima Srbije, zbog visokih temperatura, grmljavine i kiše.

Narandžasto upozorenje označava ozbiljne vremenske uslove koji mogu prouzrokovati štetu i potencijalno biti opasni. Važno je da građani budu veoma obazrivi i pridržavaju se saveta i uputstava koje daju nadležne državne službe, kako bi se smanjio rizik od potencijalnih nepogoda ili štete.

Takođe, treba preduzeti sve potrebne korake kako bi se osigurala bezbednost i zaštita imovine.

Vreme narednih dana

Naredni dani biće pretežno sunčani i vrući, s minimalnim razvojem oblaka i temperaturama koje će se kretati od 33°C do 38°C. Vetar će biti slab i uglavnom će dolaziti s severa, severoistoka i istoka. Pritisak će biti malo iznad normale, što ukazuje na stabilnije vremenske uslove.

Za vikend će i dalje biti pretežno sunčano i jako toplo, s minimalnim promenama u temperaturama i razvoju oblaka. Međutim, prema vašem opisu, moguće je da se krajem nedelje, tačnije u nedelju, na zapadu i severu Srbije pojave ređi lokalni pljuskovi. Maksimalne temperature će i dalje biti između 35°C i 38°C.

Međutim, iduće sedmice se očekuje promena vremenskih uslova, jer se spominje osveženje s pljuskovima u svim predelima. U utorak i sredu će biti znatno svežije, uz česte kiše i povremene pljuskove.

S obzirom na te promene, važno je da pratite lokalne vremenske prognoze kako biste se pravilno pripremili i planirali aktivnosti tokom narednih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading