VREME OPASNO U CELOJ SRBIJI! Gori asfalt, RHMZ izdao UPOZORENJE, upaljen i METEOALARM - ne izlazite napolje BEZ PREKE POTREBE

Autor:

Vesti

22.08.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivirani su žuti i narandžasti meteoalarmi kako bi se javnost upozorila na opasnost i podstakla na preduzimanje adekvatnih mera opreza.

VREME OPASNO U CELOJ SRBIJI! Gori asfalt, RHMZ izdao UPOZORENJE, upaljen i METEOALARM - ne izlazite napolje BEZ PREKE POTREBE

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/J. ILIĆ/M. MILIVOJEVIĆ

Na području Srbije, upaljen je narandžasti meteoalarm, prema tome, prognozirane vremenske pojave su opasne i intenziteta su takvog karaktera da mogu uzrokovati štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Prema najnovijim informacijama RHMZ (Republički hidrometeorološki zavod), u većem delu Srbije se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme sve do 27. avgusta.

Maksimalne temperature se prognoziraju u rasponu od 33 do 37°C, što je visoko i može predstavljati rizik za zdravlje ljudi i životinja.

Zbog toga su aktivirani žuti i narandžasti meteoalarmi kako bi se javnost upozorila na opasnost i podstakla na preduzimanje adekvatnih mera opreza.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na Meteoalarmu.

 

Preporučuje se da pratite lokalne vremenske informacije, savete i uputstva od strane nadležnih vlasti i meteoroloških agencija kako biste se zaštitili od potencijalnih rizika uzrokovanih ovim opasnim vremenskim uslovima.

- Usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak, 24. avgusta, dok će u ostalim danima, kao retka (izolovana) pojava kratkotrajna kiša biti moguća tek ponegde u planinskim predelima. Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta, od 28. avgusta, kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima - navodi se na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading