ZORANA RUŠI VUČIĆA PARAMA PUTARSKE MAFIJE: Bivša ministarka ne bira finansijere za novu stranku

Autor:

Vesti

08.02.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njen suprug Vlada Atanacković i Branko Miljković, direktor firme "Ratko Mitrović MBA", ojadili državu za milione evra.

ZORANA RUŠI VUČIĆA PARAMA PUTARSKE MAFIJE: Bivša ministarka ne bira finansijere za novu stranku

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ZORAN ZESTIC

Bivša ministarka Zorana Mihajlović, ogorčena što je ostala bez fotelje u Vladi, odlučila je da napusti SNS i formira sopstvenu stranku i to pomoću para stečenih malverzacijama u putarskim poslovima. U celoj priči je jedan od glavnih aktera njen suprug Vlada Atanacković, protiv koga se vodi istraga zbog malverzacija kojima je državu oštetio za milione evra.

Mihajlovićeva, naime, namerava da odvuče deo članstva partije, koja joj je valjala dok je bila na funkciji, te da tako oslabi SNS i predsednika Aleksandra Vučića. U tom cilju ne bira sredstva, a ni finansijere.

Vučić: Gubitak funkcije pravi razlog

Republika

Foto: ATAImages

Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić je, govoreći o onima koji su napustili SNS jer nisu dobili ministarsku ili drugu funkciju, rekao da Zorana Mihajlović planira da osnuje svoju stranku.

- Neću ništa loše da kažem o SPS ili onima koji su nas napustili zato što nisu dobili funkciju poput Zorane Mihajlović, koja će da pravi svoju stranku i čuda ili šta sve ne napuštajući SNS. Od nas neće čuti nijednu ružnu reč, a svi će znati da je to zato što nije ministar - dodao je Vučić.

ŠEMA KRIMINALA

- Ona računa na ljude iz vladajuće stranke koji su nezadovoljni najavom čišćenja redova od onih koji gledaju samo da se okoriste, a kriju se u mišje rupe kada je predsednik na udaru. Pregovori s pojedincima uveliko traju, i to u strogoj tajnosti - kaže izvor Republike blizak okruženju Mihajlovićeve.

Međutim, cela ova priča ima i kriminalnu stranu jer pare za logistiku, formiranje odbora i buduću kampanju potiču od finansijskih marifetluka u koje je do guše upleten njen suprug. Kao što je Srpski telegraf već ekskluzivno pisao, Atanacković je, zajedno s Brankom Miljkovićem, vlasnikom preduzeća "Ratko Mitrović MBA", osmislio šemu po kojoj su ojađeni "Putevi Srbije", ali i država kao poverilac.

- Radi se o ogromnim parama. Naime, firma "Ratko Mitrović", kao podizvođač, bila je angažovana na infrastrukturnim projektima koje u našoj zemlji radi ruski "RŽD internacional". S obzirom na to da im je račun u blokadi, uz posredovanje Atanackovića, ne uplaćuje novac na račun "Ratka Mitrovića MBA" jer bi onda pare otišle na to da se namire poverioci, već direktno prebacuje milionske iznose firmi "Ingrap omni". Odatle deo novca ide ruskoj firmi "Arkol", koja na ime provizije za uslugu Atanackovićevoj firmi "Sunce silosi" prebacuje 830.000 evra - kaže naš izvor.

"Ne želim da ulazim u rasprave s predsednikom"

Da namerava da uplovi u druge političke vode, bivša ministarka je potvrdila i u odgovoru na naše pitanje o muljažama njenog muža.

- Ne zanima vas Vladimir Atanacković, nego vas zanima moja politička budućnost, ono što je uvek zanimalo vaše političke mentore. Za vašu informaciju, trenutno se bavim pripremom i pisanjem, pišem predavanja budući da predajem na fakultetu predmete Energetska bezbednost i Ekonomija prirodnih resursa - rekla je Mihajlovićeva.

Ona se oglasila i juče za Šolakov portal Nova:

- Ne želim da komentarišem ili ulazim u rasprave s predsednikom ili bilo kim iz SNS. Nemam želje da raspravljam ni o prošlosti ni o istoriji. Zanima me samo budućnost jer ovde živim. Prošlost nije opcija.

ZAĆUTALI

Republika

Foto: ATA images

Zorana Mihajlović i Vlada Atanacković

Međutim, sumnja se da je novac koji je dobio za proviziju samo mali deo od ukupne sume koja je Atanackoviću, tačnije Mihajlovićevoj, stavljena na raspolaganje.

- Putarska mafija verovatno vidi svoj interes u političkom angažovanju bivše ministarke, pogotovo posle najave države da će krenuti u beskompromisan obračun s kriminalom i korupcijom. Oni u Vučiću vide najveću opasnost za svoje nezakonite poslove, pa je sasvim logično da ulažu u one koji imaju nameru da ga ruše da bi nastavili da rade kao do sada - ocenjuje sagovornik našeg portala.

Ne treba zaboraviti da nijedna od firmi koje su umešane u milionske malverzacije od nedelje nije odgovorila na konkretna pitanja Republike i da se u njihovo ime oglasila jedino Mihajlovićeva, koja nas je optužila da je naše pisanje politički motivisano.

Deceniju u ministarskoj fotelji

Republika

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Zorana Mihajlović

- u SNS ušla 2010. godine

- prvu ministarsku poziciju dobila je 2012, kad je vodila resor energetike, razvoja i zaštite životne sredine

- na toj poziciji je bila do 2014, kad je postala potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- istu funkciju obavljala je i u Vladi izabranoj 2016, a potom i u sledećoj, koju je, nakon izbora Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, preuzela Ana Brnabić

- od 2020. do 2022. bila je potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Andrijana

08.02.2023 20:33

Zorana se ponasa kao svaka ogorčena zena zbog oduzimanja moci, ali se realno zaigrala.

Odgovori 10 4
Mitarpavlovic

08.02.2023 20:43

Treba Zoranu da bude sramota , koristila je svoju poziciju za lopovluk .

Sanja

08.02.2023 20:46

Baš me interesuje ko će normalan da.pruzi podršku Zorani Mihajlović

Odgovori 13 4
Sanja

08.02.2023 20:47

Zorana bi opet u politiku, da opet okadi državu za neko milionče

Odgovori 14 2