TAČI O KOSOVSKOM PITANJU: Šanse za sporazum minimalne, ali vredi pokušati

Autor: Republika

Vesti

10.09.2018

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas u Prištini da su šanse za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom minimalne i gotovo nemoguće, ali da "vredi pokusati".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači, predsednik tzv. države Kosovo

Albancima sa juga Srbije, koji bi da budu deo Kosova, ne može, kaže, ništa da obeća osim, kako je istakao na konferenciji za novinare, "da ćemo raditi na tome, a za to je potrebno jedinstvo na Kosovu i u Preševskoj dolini", prenela je RTK. 

Tači je dodao i da neće biti podele ili razmene teritorije. 

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi se brecnuo na novinara koji ga je pitao da li je ideja da jug Srbije pripadne Kosovu njihova ili kosovske vlade, odgovorivši "da mu ne vređaju inteligenciju". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
ime

10.09.2018 15:20

Tačijeve šanse u minimalne.

milena

10.09.2018 15:29

Srbija se trudi i borice se i dalje, a to sto se Albanci sprdaju sa nasom politikom i misle da doveka mogu ovako da rade , grdno se varaju.

Vladimir

10.09.2018 15:32

Нажалост,али је тачно да смо даљи од било каквог договора и споразума са Албанцима око проблема на Косову,јер са оваквим срамним понашањем Приштинских власти који коче дијалог,то је скоро немогуће.

Annaa

10.09.2018 15:40

Da se Priština malo više potrudi, i eto, rešićemo problem.