PROPALI PREGOVORI U BRISELU: Lažni premijer Kurti odbio sve

Autor:

Vesti

14.09.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeni su razgovori delegacija Beograda i Prištine u Briselu, nije postignut nikakav dogovor pošto je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti sve odbio.

PROPALI PREGOVORI U BRISELU: Lažni premijer Kurti odbio sve

Foto: Tanjug AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu, posle sastanka na visokom nivou, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, da su razgovori završeni neuspešno, u smislu pronalaženja jasnog puta ka normalizaciji odnosa.

- Svi mi imamo svoje predloge, Albanci svoje, mi svoje - na kraju, mi smo kao Srbija prihvatili kompromisni predlog EU, Kurti nije želeo da ga prihvati i sastanak je okončan - rekao je Vučić.

Istakao je da je, što se tiče samog toka pregovora, bilo ne mnogo prijatnih, već uglavnom neprijatnih stvari, pošto se svi bore za svoje.

- Jasno je da Kurti izbegava da formira ZSO i to je suština svega, Srbija ne beži od svojih obaveza, ali smo rekli, ne samo mi, već EU - kakav je hodogram i kako stvari moraju da se odvijaju i takav njihov predlog, uprkos tome što nije ni malo lak za nas, prihvatili, a Kurti je odbio i tako je završeno sve - rekao je Vučić.

Mislim da ćete uskoro dobiti potvrdu i od evropskih zvaničnika o tome, dodao je predsednik Srbije.

- Mi smo izneli da od našeg poslednjeg susreta i od poslednje izjave 27 predstavnika EU od 3. juna, imamo 22 eklatantna poteza Prištine, i danas smo imali u Korilju u opštini Zvečan, gde su provocirali i pokušavali da zastraše ljude. I kada su videli da sam ja to izneo tokom samog dijaloga, ljude su povukli, ali to se svakodnevno dešava, u poslednja dva meseca imamo 55 odsto više incidenata pod Kutijem nego u najgoroj godini u vreme bilo koga drugog na vlasti na KiM. Na te činjenice smo ukazali ovde - naveo je Vučić.

Kako je rekao, očigledno da nije lako vreme pred nama.

- Srbija se trudila i bila veoma konstruktivan, ozbiljan i odgovoran partner međunarodnoj zajednici. Videćemo kako će stvari teći ubuduće - rekao je Vučić novinarima.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Nina

14.09.2023 14:17

Srbija poštuje sve dogovore i predlaže moguća rešenja, ali Kurti sve opstruira.

Sena

14.09.2023 14:18

Kurti ne planira da prestane da maltretrira nas narod na KiM,sto se i ovaj put dokazalo njegovim odbijanjem da formira ZSO. Zapad mu ne sme tolerisati bahato ponasanje.

Filip

14.09.2023 14:19

Vučić je uvek spreman za pregovore, dok Kurti od njih uvek beži.

Vesna

14.09.2023 14:19

Bez zbora nema dogovora, nažalost Kurti nije bio spreman na dogovor.