"USPEŠNO SMO ZAVRŠILI PRVI DAN RADNE POSETE VAŠINGTONU" Siniša Mali se oglasio nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a

Autor:

Vesti

18.04.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Mali je nakon sastanka izneo svoje utiske na zvaničnom Instagram profilu.

"USPEŠNO SMO ZAVRŠILI PRVI DAN RADNE POSETE VAŠINGTONU" Siniša Mali se oglasio nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a

Foto: Branimir Jovanović

Danas je potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali održao odvojene sastanke sa zamenikom direktora Međunarodnog monetarnog fonda Bo Lijem i direktorom Departmana za Evropu MMF-a Alfredom Kamerom. Centralna tema razgovora bila je podrška MMF-a daljem razvoju i reformama u Srbiji, posebno u kontekstu programa "Srbija 2027".

Uspešno smo završili prvi dan radne posete Vašingtonu, gde je u toku prolećno zasedanje MMF-a i Grupacije Svetske banke. Dobili smo potvrdu da imamo dobre rezultate, sada idemo dalje! Najvažnije nam je da dostignemo investicioni rejting, koji očekujemo već sledeće godine - poručio je Mali.

 

 

Ministar Mali je nakon sastanka izneo svoje utiske na zvaničnom Instagram profilu, ističući uspešan završetak prvog dana radne posete Vašingtonu. Naglasio je da je dobio potvrdu o postignutim dobrim rezultatima te da Srbija sada nastavlja ka novim ciljevima. Posebno je istakao važnost dostizanja investicionog rejtinga, koji se očekuje već sledeće godine.


Važno je napomenuti da se ova radna poseta dešava u vreme održavanja prolećnog zasedanja MMF-a i Grupacije Svetske banke, što dodatno naglašava značaj događaja i razgovora koji su vođeni u Vašingtonu.

Srbija je dobila dodatnu podršku za svoje napore u daljem razvoju i sprovođenju reformi, a samim tim i za program "Srbija 2027". Ova podrška predstavlja važan signal međunarodnog priznanja postignutih rezultata i planova za budućnost.

Ministar Mali je istakao da će se nastaviti sa predanim radom ka ostvarenju postavljenih ciljeva i da očekuje nastavak uspeha u saradnji sa MMF-om i drugim relevantnim međunarodnim institucijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading