NEVREME STIŽE SVAKOG TRENUTKA! Srbiju danas čeka POTOP, ovo mesto je prvo na udaru!

Autor:

Vesti

01.05.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle podne doći do jače destabilizacije atmosfere u jugozapadnim, zapadnim i južnim predelima Srbije.

NEVREME STIŽE SVAKOG TRENUTKA! Srbiju danas čeka POTOP, ovo mesto je prvo na udaru!

Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

Nevreme

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će sutra u Srbiji biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, sa mestimičnom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, naročito u drugom delu dana. Najviša temperatura biće od 20 do 25 stepeni Celzijusa, dok će vetar biti umeren i jak, sa mogućim olujnim udarima na jugu Banata. Najniža temperatura biće od 8 do 15 stepeni.

Nevreme stiže već danas

Meteorolog amater Marko Čubrilo najavljuje da će već danas posle podne doći do jače destabilizacije atmosfere u jugozapadnim, zapadnim i južnim predelima Srbije, praćene grmljavinskim pljuskovima i mogućim vremenskim nepogodama. Tokom noći ka četvrtku, očekuje se da će nestabilnosti zahvatiti i središnje, severne i istočne delove zemlje, uz česte grmljavinske pljuskove i povoljne uslove za vremenske nepogode.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu se takođe očekuje promenljivo oblačno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a najviša temperatura biće oko 24 stepena. Vetar će biti umeren i jak jugoistočni, sa tendencijom slabljenja tokom poslepodneva, piše "Tanjug".

Prognorza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, petak i subota doneće pretežno oblačno i hladnije vreme, sa kišom i lokalnim pljuskovima, dok će se temperatura kretati u intervalu od 18 do 22 stepena. Zatim sledi period promenljivog oblačnog i toplijeg vremena, sa suvim vremenom u nedelju i ponedeljak, da bi se od utorka ponovo očekivala kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Suzana

02.05.2024 13:42

Dajte vec jednom taj vas potop! Ako treba platicu i dodole, samo nek se vec jednom dogodi. Osusi mi se cvece u basti.