STUDENTI NAJAVILI BLOKADU FILOZOFSKOG FAKULTETA ZBOG DINKOVOG GOVORA MRŽNJE!

Autor:

Vesti

27.03.2024

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosadski studenti su upravi Filozofskog fakulteta najavili da ukoliko se ovakvo nedopustivo ponašanje ne sankcioniše, biće primorani da blokiraju Filozofski fakultet.

STUDENTI NAJAVILI BLOKADU FILOZOFSKOG FAKULTETA ZBOG DINKOVOG GOVORA MRŽNJE!

Foto: Mc.rs

Bura oko skandalozne izjave pune govora mržnje od strane Dinka Gruhonjića se ne stišava. Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu je doneo jednoglasnu odluku u kojoj su studenti pozvali upravu Filozofskog fakulteta da najoštrije i otkazom sankcioniše govor mržnje profesora Dinka Gruhonjića.

Podsećamo, tokom održavanja festivala Rebedu u Dubrovniku na jednoj od tribina Dinko Gruhonjić izjavio je da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojem je stradalo na stotine hiljada Srba.

Takođe, protiv govora mrže i sugrađanin Luka Malinović je podneo krivičnu prijavu.

Novosadski studenti su upravi Filozofskog fakulteta najavili da ukoliko se ovakvo nedopustivo ponašanje ne sankcioniše, biće primorani da blokiraju Filozofski fakultet.

Podsetimo, Ivana Macak, predsednik Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu je izjavila da je Studentski parlament većinom glasova osudio sramno ponašanje Dinka Gruhonjića i da je zvaničnim telima Filozofskog fakulteta, tačnije Etičkoj komisiji prosleđen dopis u kom se zahteva da se govor Dinka Gruhonjića proglasi za govor mržnje.

Nemanja Vujić, student prodekan Filozofskog fakulteta u Novom Sadu je izjavio da je ovih dana stiglo bezbroj molbi studenata sa ciljem da se osudi sramno ponašanje Dinka Gruhonjića. On je ovom prilikom podsetio javnost na sramne izjave vanrednog profesora Gruhonjića i da iste predstavljaju uvredu za sve studente, slobodno misleće ljude kao i potomke jasenovačkih žrtava i žrtava genocida NDH. Takođe, student prodekan Nemanja Vujić je izjavio da poslednje izjave Gruhonjića predstavljaju samo vrh ledenog brega i da je Dinko Gruhonjić već poznat po širenju mržnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Branka

27.03.2024 12:19

I ja plaćam porez da bi ovakvi tipovi dobijali platu iz budžeta.Jel smo svi mi u ovoj zemlji budale?