VUČIĆ OTKRIO KOJE ORUŽJE PUTIN NIKOME NE DA! Napravio je revoluciju tokom rata!

Autor:

Vesti

14.02.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave, a posebno je zastao na štandu sa bespilotnom letelicom Gavran.

VUČIĆ OTKRIO KOJE ORUŽJE PUTIN NIKOME NE DA! Napravio je revoluciju tokom rata!

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Ja imam veliku nadu u vas da ovo uradite. Gavran mi je velika nada i željaplatićemo šta god treba, samo da nam do maja, juna sledeće godine uđe u naoružanje. Znači da nam uđe u TOC do oktobra - rekao je Aleksandar Vučić, na šta su mu odgovorili da ako se radi sa elektromotorom, da će biti do kraja sledeće godine.

Gavran ima domet do 50 kilometara ima i može 10 minuta da kruži iznad cila pre nego što dejstvuje. Pogađa cilj pod višim uglom od 90 stepeni, po čemu je posebno ubojit.

Na konstataciju da će Gavran delovati slično kao ruski "lancet"

- A niste se dočepali nijednog "lanceta", ne da Vladimir Putin nikome "lancet", nije ni Belorusiji dao. Uradili su ga na početku i napravi je  revoluciju tokom rata. Sve može, ali "lancete" nije dao nikome i niko ne može da uhvati kako su to napravili - rekao je Vučić.

Predsediku su rekli da je sledeći korak modernizacija Gavrana sa SUS motorom, kako bi domet bio 150 kilometara.

- Ajde prvo uradite ovo, završite, pa nek se neko drugi bavi razvojem - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

- Naš najveći praznik je sutra. Naše vojnike ću da zamolim da čuvaju svoju zemlju, da nastavimo da nabavljamo još Nora i svega. Da ćemo imati dovoljno sposobnosti za to. Veliki aplauz za naše borcel, veterane, za one koji su danas sa nama. To su ljudi koji su uvek bili spremni da svoje žovote daju za svoju zemlju, kako da ekonomski napredujemo - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Ур Нино сар Сербуле

14.02.2024 17:52

Ми морамо да јачамо наше одбрамбене капацитете и да снажимо нашу војску.

Slavka

14.02.2024 19:57

Gavran mu je ime i sobzirom šta može i čime raspolaže sigurno je najbolji.

Nita

14.02.2024 20:13

Lancet je kvalitetno oružje, te nije čudo što ga Putin čuva samo za svoju vojsku.

Nita

14.02.2024 20:15

Lancet je odlično oružje, ali i Gavran koji je Vučićeva velika želja je za svaku pohvalu i našoj vojsci bi mnogo značio.