VUČIĆ DOBIO ČESTITKU OD PUTINA ZA DAN DRŽAVNOSTI: Ruski ambasador u poseti predsedniku Srbije (FOTO)

Autor:

Vesti

14.02.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalio sam na čestitkama i posebno istakao izuzetnu simboliku Sretenja, rekao je Vučić ovim povodom.

VUČIĆ DOBIO ČESTITKU OD PUTINA ZA DAN DRŽAVNOSTI: Ruski ambasador u poseti predsedniku Srbije (FOTO)

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka.

- Ambasador Bocan-Harčenko mi je uručio čestitku predsednika Vladimira Putina povodom Dana državnosti. Zahvalio sam na čestitkama i posebno istakao izuzetnu simboliku Sretenja, kao praznika na koji se susreću naša istorija i državnost, slobodarski duh i ljubav prema otadžbini i najvišim vrednostima za koje smo se vekovima borili - napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas, povodom Dana državnosti Republike Srbije, čestitke brojnih svetskih zvaničnika, među kojima su i predsednik SAD Džozef Bajden, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Italije Serđo Matarela.

Republika

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Bocan-Harčenko sa Aleksandrom Vučićem

Čestitka je stigla i od predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, koji je, tom prilikom, podvukao značaj koji pridaje odnosima između Srbije i Francuske.

- Naša saradnja se oslanja na vekovno prijateljsvo i uključuje veliki broj oblasti. Izražavam želju da Francuska i Srbija nastave da jačaju svoje odnose, posebno kroz ekonomske projekte, uključujući i u perspektivi, specijalizovanu izložbu EXPO, čiji će Beograd biti domaćin 2027. Podrška evropskim integracijama Srbije ostaje prioritet našeg partnerstva. Moći ćete da računate na podršku Francuske, kako bi napori koje će Srbija preduzeti bili adekvatno uzeti u obzir tokom njenog procesa pridruživanja Evropskoj uniji. Francuska će, takođe, nastaviti da podržava dijalog koji pomaže Evropska unija da bi se normalizovali odnosi između Beograda i Prištine. Molim Vas da primite, gospodine predsedniče, izraze mog dubokog poštovanja - navodi se u čestitki predsednika Makrona. Povodom obeležavanja nacionalnog praznika, predsedniku Vučiću i narodu Srbije čestitku je uputio i predsednik Republike Italije Serđo Matarela.

- U protekloj godini svedočili smo dodatnom produbljivanju saradnje Beograda i Rima, što je omogućilo da veza naših država i naroda bude još čvršća. Ova istorijska povezanost temelji se na stalnoj podršci Italije težnjama Sebije da postane član evropske porodice. Nadajući se ubrzanju tih pregovora, uveren sam da će Vaša zemlja nastaviti da se, uz posvećenost i osećaj odgovornosti, kreće putem reformi, kao i u okviru procesa koji ima za cilj normalizaciju odnosa sa Kosovom, što je centralni faktor stabilnosti regiona. Primite, gospodine predsedniče, iskrene želje za blagostanje Vama lično i za prosperitetnu budućnost Republike Srbije - navodi se, između ostalog, u čestitki predsednika Italije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Bojana

14.02.2024 12:01

Drago mi je što se Putin uvek seti da čestita državne praznike Srbiji!

Kata

14.02.2024 12:03

Sigurna sam da ćemo nastaviti i još više ojačati prijateljske veze sa Rusijom.

bubi

14.02.2024 12:07

Zahvaljujuci odgovornoj politici koju vodi Srbija na čelu sa Vučićem danas smo veoma postovana zemlja kojoj su od brojnih zemalja upućene iskrene cestitke povodom Dana drzavnosti!

Katarina

14.02.2024 12:10

Hvala predsedniku Ruske Federacije na cestitkama povodom Dana drzavnosti Republike Srbije.