TENKOVSKA SMO VELESILA REGIONA: Vučić: Ogromno i strahovito ubrzano naoružavanje sa naše strane

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 "lazara", 112 "miloša", kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

TENKOVSKA SMO VELESILA REGIONA: Vučić: Ogromno i strahovito ubrzano naoružavanje sa naše strane

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku u Domu garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu. Vučić sada prisustvuje prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Vučić je naveo da svi stranci hoće da kupe lazara 3 od nas i da je to najsavremenija verzija ovog oklopnog vozila.

- Ovo sada dodatno poboljšava našu poziciju. U guseničarima imamo ogromnu prednost. Tenkovska smo velesila regionalna. Imali smo problem sa četvorotočkašima, zaostajali smo za regionom, ali sada smo naručili 80 "lazara 3", "miloša" 112, plus produžena varijanta još toliko. Mi smo izdvojili sredstva za 701, ostaje nam još 853 složena sistema naoružanja iz domaće industrije. Ogromno i strahovito ubrzano naoružavanje sa naše strane koje nije lako ispratiti finansijski. Istovremeno moramo na sebe da se oslonimo i zbog sve težeg snabdevanja, kupovine, opremanja - kaže Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naručena proizvodnja 80 "lazara", 112 "miloša", kao i da se očekuje da stigne važan sistem iz Ruske Federacije koji služi za elektronsko ometanje.

On je prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider rekao da su obezbeđena sredstva za 701 sistem naoružanja i da ostaje da se nađu sredstva za još 853 sistema iz domaće industrije.

- Ubrzavamo naoružanje, što nije lako finansijski, blizu smo da ga kompletiramo, završavamo još neke stvari. Zaostajemo za točkašima u odnosu na susede, sa guseničarima imamo ogromnu prednost, nadoknađujemo zaostatak. Čekamo važan sistem iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje. Ima još novih sistema, što će ljudi moći da vide u Nišu za praznike - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
goca

30.01.2024 12:13

Ne samo tenkovska već polako počinje o svemu da budemo sila u regionu.

goran

30.01.2024 12:15

Ogromno ulaganje u vojsku je dokaz da Srbija to kože, da je sposobna i da će tek biti ulaga ja a ne uništavanja kao što je to bilo pre 10 i više godina.

Dejan

30.01.2024 12:18

Imamo tenkova više nego mnoge zapadne zemlje. Samo da ih adekvatno zaštitimo da primenimo iskustva iz Ukrajine i Gaze i da to bude kako treba.

Kasiopeja

30.01.2024 12:19

Tenkovi koje prati pesadija, a vatrom pokriva artiljerija, ka polozajima koje kao prethodnica napadaju dronovi samoubice. Dakle nema tog dzevlina koji ovo moze zaustaviti.