"VELIKA ČAST ZA MENE I NAŠU ZEMLJU" Predsednik Vučić ugostio predsednika Japanske fondacije Nipon (FOTO)

Autor:

Vesti

02.02.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim povodom se oglasio na svom Instagram profilu.

"VELIKA ČAST ZA MENE I NAŠU ZEMLJU" Predsednik Vučić ugostio predsednika Japanske fondacije Nipon (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ugostio danas predsednika Japanske fondacije Nipon i nosioca titule počasnog doktora Univerziteta u Beogradu Joheija Sasakavu.

Tim povodom se oglasio na svom Instagram profilu.

- Velika čast za mene i našu zemlju da ugostimo predsednika Japanske fondacije Nipon i nosioca titule počasnog doktora Univerziteta u Beogradu, gospodina Joheija Sasakavu, čoveka koji je neumornim radom i ogromnim ličnim zalaganjem pomogao našim najboljim studentima društveno-humanističkih nauka da nadograde znanje i postanu lideri akademske zajednice.

Slušajući uvaženog gosta, naučio sam mnogo o načinima primene vrhunskog znanja i iskustva u najvažnijim oblastima kojima se bavi Fondacija Nipon, a koje bismo mogli da primenimo u Srbiji.
Zahvalio sam japanskim prijateljima na pažnji koju posvećuju našoj zemlji, kao i na spremnosti da produbimo saradnju kroz konkretne projekte, koji će za mlade ljude naše zemlje i njenu budućnost biti od ogromne koristi.
- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Japanske fondacije (Nippon Foundation) Joheija Sasakavu
- piše u objevi Instagram stranice predsednika Srbije.

 

 

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se nacijii iz Palate Srbija. Tema je Kosovo.

- Danas su pripadnici Kurtijeve policije u više sinhronizovanih akcija upadali u Privremene organe, istovremeno su upali i u Dom zdravlja u Osijanu, zatvorili ga, ljude maltretiraju, preturaju im po stvarima. Napadnute su sve srpske enklave u Metohiiji. Posle formalne odluke, da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba i proterivanjem sa ognjišta. 650 Srba živi u opštini Peć, koji posle ovoga danas pitanje je kako će i na koji način moći normalno i uobičajeno da žive.

- Što se tiče ukidanja dinara, od prvog Briselskog sporazuma do principa koji su potpisani 2015. godine, do kasnijih sporazuma, u svakom od tih akata, najznačajnija norma je pravo republike Srbije da finansira određene aktivnosti, zdravstvo, školstvo stanovništva na KiM. Kurti je samoinicijativno tu odluku doneo sa ciljem etničkog čišćenja srpskog stanovništva sa KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (47)

Loading
Dusan

02.02.2024 14:24

Japan je dokazao da je naš verni saradnik na koga uvek možemo da računamo!

Jana

02.02.2024 14:30

Velila cast je ugostiti predsednika fondacije Nipon

Jana

02.02.2024 14:36

Mozemo se pohvaliti saradnjom sa velikim brojem zemalja sveta

JELENA

02.02.2024 14:59

Japan jeste važan za nas i mnogo značio uanpredjenje saradnje sa njim.