"SRBIJA NASTAVLJA DIPLOMATSKU BORBU" Petković: Mi ćemo da činimo sve da sačuvamo mir i naš narod na KiM!

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje o razgovoru sa Lajčakom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da je ne samo juče nego i prethodnih dana razgovarano o gorućim pitanjima koja odliučuju da li će Srbi opstati i ostati na Kosovu i Metohiji.

"SRBIJA NASTAVLJA DIPLOMATSKU BORBU" Petković: Mi ćemo da činimo sve da sačuvamo mir i naš narod na KiM!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sastanku u Domu garde na Topčideru na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu, nakon čega je obišao sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije.

Na pitanje o razgovoru sa Lajčakom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da je ne samo juče nego i prethodnih dana razgovarano o gorućim pitanjima koja odliučuju da li će Srbi opstati i ostati na Kosovu i Metohiju s obzirom na borjne nasilne i jednostrane poteze koje povlači Aljbin Kurti kako bi ukinuo dijalog i sproveo svoju velikoalbasnku poltiiku koju promoviše svakoga dana.

Juče u razgovoru sa Lajčakom preneli smo ogromnu zabrinutost Beograda kada je reč o teškom položaju i stiuaciji u kojoj se srpski narod nalazi. Naročito u svetlu odluke da ukinu dinar i platni promet Republike Srbije na prostoru KiM. Svaki put razgovaramo i brojnim incidentima i napadima na srpski narod koji su rezultat antisrpske retorike koja dolazi od Kurtija , a onda se kao požar širi na albanske ekstremiste na celom prostoru KiM. Jasno je da Priština nema pravo na KBS, i na svoje policajce ROSU koji su na severu KIM, jer se to jasno kaže u Briselskom sproazumu, da takve snage nemaju da su na severu KiM. Ne pošutju ni rezoluciju 1244, ni Briselski sporazum, na svakom kilometru imate neki punkt na kome maltretiraju srpski narod. Mi ćemo da činimo sve da sačuvamo naš narod na KiM, i opredeljeni smo miru i stabilnosti i nastavićemo diplomatsku borbu kako bi normalizovali odnose Beopgrada i Prištine. Videli ste i izjave zapadnih zvaničnika i institucija, ali imajući u vidu sa kim imamo posla, oni se ponašaju suprotno zahtevima EU. Videćemo kako će se stvari razvijati - kaže Petković.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading