OSAM POVREĐENIH, JEDAN TEŠKO! Načelnik Ivković o sinoćnjem napadu na policiju ispred Skupštine Beograda!

Autor:

Vesti

25.12.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nikoga nije napala, rekao je načelnik.

OSAM POVREĐENIH,  JEDAN TEŠKO! Načelnik Ivković o sinoćnjem napadu na policiju ispred Skupštine Beograda!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Osam policajaca povređeno je sinoć tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograd.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu tokom noćašnjih incidenata i pokušaja nasilnog ulaska izgrednika u prostorije Skupštine Grada procesuirali su 38 lica.

- Juče oko 18 sati došlo je do nenajvljenog okupljanja građana. Bilo ih je oko 2.400 ljudi.  Okupljena lica su satima su policajce gađali palicama. Tri sata su trpeli nasilje. Osam policajaca je povređeno- javnosti se obraća načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

- Policija nikoga nije napala. 

Policajci koji su povređeni tokom sinoćnjeg pokušaja pristalica koalicije ''Srbija protiv nasilja'' da nasilno uđu u Skupštinu grada, su u stabilnom stanju, ali jedan da će danas morati na operaciju.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković izjavio je danas da su tokom noćašnjih incidenata i pokušaja nasilnog ulaska izgrednika u prostorije Skupštine Grada pripadnici MUP-a procesuirali 38 lica i napomenuo da se nastavlja sa prikupljanjem dokaza, te da će taj broj tokom dana sigurno biti veći. 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru  policajac koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

- Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir -  rekao je Gašić povređenim pripadnicima MUP-a.

 

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading