IVONA TALEVSKA: Srpska opozicija baš kao i Zaev i SDSM žele vlast bez pobede na izborima - OBEĆALI ISTE SCENARIJE!

Autor:

Vesti

22.12.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navela, ponašanje srpske opozicije i Zaeva su identična, jer nude iste svenarije sa željom da bez izbora dođu na vlast.

IVONA TALEVSKA: Srpska opozicija baš kao i Zaev i SDSM žele vlast bez pobede na izborima - OBEĆALI ISTE SCENARIJE!

Foto: K1

Posle nedavnih izbora u Srbiji, opozicija se nalazi u situaciji gde su rezultati izbora bili daleko od očekivanja. Novinarka i predsednica Ivona Talevska ističe sličnosti između situacije u Srbiji i Makedoniji, gde su aktuelna vlast i opozicija koristile slične taktike. Ona primećuje da je opozicija očekivala rezultate bliže njihovim očekivanjima, ali je velika razlika u glasovima izazvala šok među njima.


Opozicija je optužila vlast za krađu na izborima, organizovala proteste pred Republičkom izbornom komisijom i pobunila se zbog izbora u Beogradu. Talevska primećuje da su ovi potezi deo unapred pripremljenog scenarija, gde opozicija nastoji da ospori ukupne rezultate izbora. Ona ističe da je očigledno da opozicija ima obaveze prema stranim ambasadorima da nasiljem preuzme vlast bez izbora, kako bi sprovela projekat priznanja Kosova.


Talevska naglašava da opozicija u Srbiji osim kritika vlasti, ne nudi konkretne projekte kao što je to slučaj sa vladajućom strankom. Ona ističe da opozicija, pored nedostatka projekata, takođe ima poteškoća u mobilizaciji biračkog tela. Dodaje da ljudi nisu mobilisani zbog političkih lidera, već zbog učešća javnih ličnosti tokom kampanje.

Izjava Ivon Talevske ukazuje na složen politički pejzaž u Srbiji nakon izbora. Opozicija je odlučna u nameri da ospori izborne rezultate i pokuša preuzimanje vlasti, iako se suočava sa brojnim izazovima. S druge strane, vlast je suočena sa optužbama za neregularnosti na izborima i moraće da se nosi sa pritiscima opozicije u narednom periodu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Конор

22.12.2023 15:30

Исти принцип рада, све из ЦИА приручника и Србија и Македонија.

Ana

22.12.2023 21:39

Opozicija bi da se docepa vlasti bez pobede na izborima!

Ana

22.12.2023 21:55

Želeli su oni vlast bez da izađu na izbore jer su znali kakvi će rezultati biti.

Aleksandra

23.12.2023 00:01

Žele do vlasti preko protesta i proganjanja naroda, a niko ih ne podržava