USKORO POTPISUJEMO UGOVOR ZA AUTO-PUT BEOGRAD-ZRENJANIN: Predsednik Vučić najavio nove infrastrukturne projekte

Autor:

Vesti

05.11.2023

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Srbija danas u mogućnosti da sanja velike snove kada je reč o velikim infrastrukturnim projektima, nakon što je jedno vreme "prestala da ih sanja i ušla u preživljavanje".

USKORO POTPISUJEMO UGOVOR ZA AUTO-PUT BEOGRAD-ZRENJANIN: Predsednik Vučić najavio nove infrastrukturne projekte

Foto: printscreen/tanjug live

On je istakao da je Srbija u socijalizmu imala velike snove, ali da je brzo prestala da ih sanja i ušla u fazu preživljavanja. Međutim, danas se situacija promenila zahvaljujući velikim infrastrukturnim projektima u koje je Srbija ušla sa velikim snovima.

Jedan od najimpresivnijih projekata je izgradnja deonice Grdeličke klisure, koja se prostire na 28 kilometara. Ova deonica je sada potpuno završena i predstavlja jedan od simbola napretka i razvoja Srbije. Predsednik je istakao da su neki drugi mogli da urade ovaj projekat, ali da nisu imali viziju i hrabrost da sanjaju ovakve snove.

Kada je reč o budućnosti Srbije, predsednik Vučić naglasio je da su snovi i vizija od ključnog značaja za napredak. On je istakao da se u Srbiji trenutno grade infrastrukturni projekti koji će u velikoj meri doprineti razvoju zemlje. To se može videti kroz primer aerodroma, železničke stanice i autobuske stanice, kao i kroz radove na izgradnji pruge Niš-Dimitrovgrad i auto-puta kroz Toplicu prema Prištini i Gračanici.

Vučić je dodao da će uskoro biti potpisan ugovor za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin, kao i da su u toku radovi na "Smajliju" Ruma-Šabac. Sve ove investicije će značajno poboljšati kvalitet života građana i doprineti daljem privlačenju stranih investicija.

Predsednik se osvrnuo i na mišljenje ministra za građevinarstvo i infrastrukturu Gorana Vesića, koji smatra da se infrastrukturni projekti moraju raditi sa vizijom. Vučić je istakao da iako ima različitih mišljenja sa Vesićem, on je prepoznao njegovu sposobnost da sistematično i analitički posmatra stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (61)

Loading
Nina

05.11.2023 18:43

Srbija se gradi i razvija, njeni putevi se umnozavaju i ona zahvaljujuci tome napreduje jos vise i privlaci dodatne investicije

Олга

05.11.2023 20:15

Још један пут који ће знатно олакшати послове компанијама и путовања обичним грађанима.

Nina

05.11.2023 20:17

Ulaganja u infrastrukturu su investicije u budućnost naše dece!

Niki

05.11.2023 20:18

Ovo su velike stvari!