VUČIĆ SE SASTAO SA ITALIJANSKIM MINISTROM ADOLFOM URSOOM: Zahvalio sam na podršci koju nam pružaju na evropskom putu! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.09.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Adolfom Ursoom.

VUČIĆ SE SASTAO SA ITALIJANSKIM MINISTROM ADOLFOM URSOOM: Zahvalio sam na podršci koju nam pružaju na evropskom putu! (FOTO)

Foto: Tanjug/R.Prelić

Odličan sastanak sa ministrom Adolfom Ursoom o brojnim temama od obostranog interesa za naše zemlje, a posebno o kritičnim sirovinama. Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije.

Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027.


Iskoristio sam priliku da još jednom zahvalim na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da naše dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje ćemo nastaviti zajednički da učvršćujemo
- napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
Ena

13.09.2023 12:03

Vučić neumorno obavlja sve svoje dužnosti. Još jedan važan sastanak za Srbiju.

Kaća

13.09.2023 13:05

@Ena - Podrška italijanskog ministra ima ogroman značaj za evropski put Srbije.

Tanja

13.09.2023 12:05

Ovaj sastanak ce doneti ogromne benefite Srbiji i Italiji podjednako.

Ceca

13.09.2023 12:14

Susret Vučića i ministra Ursoa je odličan primer diplomatskog dijaloga i saradnje između Srbije i Italije na evropskom putu.