OVO JE ISTINA O SRPSKOM ZELENSKOM! Bjelogrlić iz Sarajeva poručio: Žurim u Beograd da srušim Vučića

Autor:

Vesti

22.06.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji saradnik Dragana Bjelogrlića, ogorčen onim što ovaj sada radi, napisao autorski tekst za naš list.

OVO JE ISTINA O SRPSKOM ZELENSKOM! Bjelogrlić iz Sarajeva poručio: Žurim u Beograd da srušim Vučića

Foto: TANJUG RADE PRELIC bg, profimedia

Dragan Bjelogrlić, Volodimir Zelenski

Korona je, bogu hvala, iza nas. Planeta se uz ogromne žrtve izborila s infekcijom koja je zastrašujuće promenila živote stotine miliona ljudi. Kod nas je poslednji pacijent nedavno napustio KOVID bolnicu u Batajnici, ali se jedan drugi virus protiv kojeg izgleda nema leka pojavio na beogradskim ulicama. Nazvan je po čoveku koji u majici ulazi u Belu kuću, u Jelisejsku i Bakingemsku palatu, po komičaru kojeg je ogromna glumačka popularnost dovela na tron predsednika Ukrajine.

Ko je srpski Volodimir Zelenski, koji možda poraste i nadmaši svog uzora?

PROSIPANJE PAMETI

Koketno više godina uspešno glumi opozicionara i ljutog protivnika režima, nije časio časa, već se munjevito priključio protestima, kojima su povod bile stravične tragedije u epicentru Beograda i u srcu Šumadije - koje su maltene u jednom danu bezumno odnele 19 mladih života. A onda je na scenu stupila naša probitačna i promućurna opozicija, koja se u zaleđu šoka i snažne kolektivne emocije celog društva, izazvane nesrećom biblijskih razmera, prvi put udružila i složno, bez skrupula, promenila tok komemorativnih šetnji i manipulativno nametnula ogoljene političke ciljeve. Da se slomi kičma vlasti i Aleksandru Vučiću. Da konačno plati za svih 11 godina svoje vladavine.

Izobličeni od mržnje, među mirne građane Beograda i Srbije, ušetali su svi koji s vlastima imaju neraščišćene račune. Pa i naš Zelenski...

- "Žurim u Beograd da srušim Vučića", izjavio je u Sarajevu na nekom javnom događaju, gde su piljili u njega dok je samoljubivo prosipao pamet. Uspešni glumac, producent, reditelj, u mladosti bonvivan, ponosni Hercegovac, koji je pokazao kako se pesnicama brani čast i s leđa nasrće na ljude dok sede i ćaskaju s prijateljima. I sve to pred TV kamerama i milionima ljudi, u direktnom prenosu iz lobija niškog hotela "Ambasador".

I, gle čuda, u zemlji Srbiji siledžija kome se po službenoj dužnosti sudi za napad na reditelja Gagu Antonijevića požurio je da nam svojim govorom na javnom skupu, koji se održava pod sloganom "Srbija protiv nasilja", objasni neke stvari? Umesto da se pokrije preko glave, da se izvini, pokaje i sačeka presudu za svoje nedelo, šepuri se i gordi, blebeće o časti i žuri da s vlasti svrgne Vučića? U svom apsurdnom pokušaju, koristeći nadmeni autoritet reditelja i producenta, on na ulicu izvodi ceo svoj glumački ansambl i poslušni glumački kasting.

PADAJU REKORDI

Nije zgoreg setiti se stare srpske izreke "Ustani kume da sedne gajdaševa majka." Dok se na Kosovu i Metohiji srpski narod završno satire, dok traje epilog strašne drame rastakanja Srba sa sopstvenim identitetom, dok do zuba naoružani Šiptari tuku i mrcvare srpsku decu, u Srbiji je glavna tema tobožnja ugroženost srpskih glumaca, koji se uz miris procvalih lipa na beogradskim ulicama, okruženi pogledima vernih obožavalaca, šetkaju i prave selfije. Pa ih brže-bolje kače na svoje profile na društvenim mrežama da kojim slučajem njihov opozicioni angažman i borba za svekoliku slobodu ne bi ostali nezapaženi. A posle šetnje i protesta odlaze na picu, sladoled ili na piće...

Pošteni, objektivni i neostrašćeni filmski radnici, producenti, autori, reditelji, scenaristi, pa i glumci, tvrde da, zahvaljujući ulaganju "Telekoma Srbija", povećanju budžeta u Filmskom centru Srbije i ozbiljnom subvencioniranju proizvodnje od strane vlade Srbije, u filmskoj branši nikada nije bilo bolje. Godišnje se snima preko 25 TV serija i isto toliko filmova. Opseg produkcije filmova i TV serija je toliko veliki da se s pravom može govoriti o srpskoj filmskoj industriji. Rade i snimaju svi, ne snimaju samo oni koji neće. Ali avaj, na poziv našeg Zelenskog i njegove ekipe, oslobođeni straha, slobodoumni srpski glumci koji jedva stižu s jednog snimanja na drugo, koji rade više nego ikada, namireni i punih stomaka, otkazali su i profesionalne obaveze i poslušno izašli na ulice - da glume žrtve režima? Stali su uz bosa koji, pored toga što kuburi s podočnjacima, realno ima problem jer će biti osuđen za nesporno nasilništvo, o kojem može da posvedoči cela nacija.

SPISAK KVALITETA

Predsednik Vučić je rekao da poštuje glumce, da ne razume neke njihove postupke, ali da oni neće imati nikakve konsekvence. A kada on stvarno bude gotov, svesrdni angažman glumaca u njegovom rušenju neće im biti zaboravljen. Sve će to biti namireno kad se naš Zelenski bude popeo na tron.

Realno je i moguće. Čovek je častan, nije narkoman, nijedna mlada glumica se nije požalila da je ulogu kod njega dobila preko kreveta, uzor je mnogima, njegova reč je svetinja, legalista je, poštuje zakon, ne mulja, ne otima, nije podlac sa bebi-fejsom. I da, prebije samo onoga ko zasluži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (70)

Loading
Bojan

22.06.2023 21:37

Ovo je za svaku osudu šta priča ovaj čovek on je jedan najveći olos i nasilnik

Peki

23.06.2023 08:40

@Bojan - Mani se Bjelogrliću politike i radi ono šta najbolje umeš, glumi i produciraj, nije ovo za tebe.

David

22.06.2023 21:38

Bjelogorgoc je najveće dno dna i to se zna olos jedan bedni

David

22.06.2023 21:40

Bjelogogrgic je jedno dno dna ko je on da Rusi Vucica sa vlasti

Odgovori 10 3