POTPUNO LICEMERJE OPOZICIJE! Pozivaju na proteste, a Đilas ih 2013. nije tražio kada se dogodio masakr u Velikoj Ivanči

Autor:

Vesti

07.05.2023

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desničari neće učestvovati u ovim protestima!

POTPUNO LICEMERJE OPOZICIJE! Pozivaju na proteste, a Đilas ih 2013. nije tražio kada se dogodio masakr u Velikoj Ivanči

Foto: Tanjug/ATAImages/ST/V.Lukić/ST/N. MANDIĆ/printscreen

Među onima koji pozvaju i najavljuju proteste su Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Dragan Đilas, Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović. Ipak, u ovim protestima neće učestvovati desničari.

Naime, dani žalosti proglašeni zbog nezapamćenog masakra u osnovnoj školi "Vladislav Robnikar" na Vračaru u kojoj je život izgubilo osmoro dece, kao i masakra u Mladenovcu koji se desio samo dan kasnije, tuga i bol svakog građanina Srbije zbog ovih nemilih dešavanja, bili su samo jedna od prilika da opozicija ispuni pokuša da ispuni svoje bezumne političke ciljeve. 

Sad isti taj Đilas poziva na proteste, a nije pozivao na proteste 2013. godine dok je bio gradonačelnik, a kada se desio masakr u Velikoj Ivanči, kada je Ljubiša Bogdanović pobio 9 osoba.

Oni su dotakli su dno koristeći tragediju koja je zatresla Srbiju, najavljujući nekakve proteste protiv države. 

Podsetimo, i 2007. godine dogodio se masakr u Jabukovcu, ali ni tada kada su neki od njih bili na vlasti nisu pozivali na proteste.

Masakr u Velikoj Ivanči

Tog 9.aprila 2013. godine Ljubiša Bogdanović, oko pet sati ujutru, počeo je da seje smrt po Velikoj Ivanči.

Krenuo je iz svoje kuće sa pištoljem u ruci. Prvo je ubio svog sina Branka (42) i majku Dobrilu (83). Tada je pucao u glavu i svojoj supruzi Javorki (70), ali je žena nekim čudom preživela. Ona je govorila da je "najveća kazna što je preživela".

U kući Despotovića ubio je na vratima Mikaila (61), a potom i Milenu (61), njihovog unuka Gorana (23), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog dvogodišnjeg sina Davida.

U domu Ješića ubio je Ljubinu (64) i njenog sina Miloša (48), u domu Mijailovića bračni par Velimira (78) i Olgu (79). U poslednjoj u nizu, kući porodice Stekić ubio je Draganu (50) i Danicu (78), piše 24sedam.

Kada je video policiju Ljubiša je pucao sebi u glavu. Prevezen je u bolnicu i umro 48 sati kasnije. Sahranjen je daleko od Velike Ivanče.

Masakr u Jabukovcu

Neslavnu titulu mesta gde je izvršeno jedno od najsvirepijih ubistava nosilo selo Jabukovac, a meštanin sela Nikola Radosavljević "titulu" masovnog ubice u našoj zemlji za poslednjih 50 godina. Naoružan lovačkom puškom Radosavljević je u julu 2007. godine ubio devet, a teško ranio dve osobe. On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo. Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe − Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba − supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano. Ovaj masovni ubica je na glavnom pretresu u Okružnom sudu u Negotinu oslobođen je krivice, jer je tim veštaka neuropsihijatara KPZ Beograd utvrdio da je on u momentu izvršenja dela bio neuračunljiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (156)

Loading
Caca

07.05.2023 18:00

Nažalost,ali to je naša opozicija,licemerna i uvek spremna za nerede i proteste!

Jela

07.05.2023 18:01

Skuplja se sve veći ološ do ološa, pozivaju na demonstracije a upravo su oni ti koji su najveći promoteri nasilja i rušenja svega što je napravljeno u Srbiji.

Jela

07.05.2023 18:02

Nasilnici , lopovi, alkoholicari izvode svojh dobro poznatu predstavu, zeleci tako da naskode Vucicu

Nina

07.05.2023 18:02

Tesko licemerje, nedostatak emocija, takta opozicije, gaze po tragicno nastradilim iz licnih interesa, a ne pamte tragediju 2013. godine, kada je jedan Đilas i ostali bio na vlasti, uzas!