DAČIĆ POTVRDIO! ŠAMAR ZA PRIŠTINU: Tzv. Kosovo ni na tački dnevnog reda u Savetu Evrope

Autor:

Vesti

18.04.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Komiteta ministara Saveta Evrope biće održana sutra

DAČIĆ POTVRDIO! ŠAMAR ZA PRIŠTINU: Tzv. Kosovo ni na tački dnevnog reda u Savetu Evrope

Foto: Tanjug/AP

Zahtev Prištine za članstvo neće biti sutra na dnevnom redu Komiteta ministara Saveta Evrope, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

„Nije predviđena ta tačka dnevnog reda, a kada će se to naći to je neizvesno jer postoje neke zemlje predvođene Nemačkom koje smatraju da to treba da bude hitno urađeno“, rekao je Dačić.

On je ponovio da je to što se uopšte o tome priča u vreme kad se obeležava 10 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma jedan akt velikog bezobrazluka i licemerja prema Srbiji i da je iskoristio današnju posetu Strazburu da o svemu tome razgovara sa generalnim sekretarom SE i sa predsedavajućim Komiteta ministara, šeficom misije Islanda.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

 

 

„Po našem mišljenju nisu se uopšte stekli uslovi za raspravu na ovu temu, to bi bilo i suprotno želji da se pokaže jedinstvo uoči samita i na samom samitu SE u Rejkajaviku“, rekao je Dačić i dodao da je Srbija iznela svoje mišljenje po tom pitanju.

„Koliko će to biti uvaženo pre svega od strane Nemačke, videćemo u narednom periodu. Zahtev nije nov, on je podnet pre više meseci. Moguće je da će neko tražiti dodatnu sednicu tim povodom, neki drugi dan, a kada će to desiti, pre samita ili posle samita, videćemo. U svakom slučaju, pritisak je veliki“, rekao je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (35)

Loading
Bojana

18.04.2023 15:30

Nepostojeća država ne može biti na dnevnom redu, logično.

Sofija

18.04.2023 15:32

Drago mi je da bar u jednoj stvari imamo podrsku od Evrope.

Nikolina

18.04.2023 15:32

Sulude zahteve lažnih država očigledno ne razmatraju!

Mladen

18.04.2023 15:32

Tako I treba da bude. Nema clanstva za lažnu drzavu.