PREMIJERKA BRNABIĆ: Neophodno raditi na unapređenju odličnih odnosa sa Gvinejom Bisao

Autor:

Vesti

06.04.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo u razgovoru je ocenio da dve zemlje imaju odgovornost da neguju prijateljstvo

PREMIJERKA BRNABIĆ: Neophodno raditi na unapređenju odličnih odnosa sa Gvinejom Bisao

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, u razgovoru s predsednikom Gvineje Bisao u Beogradu o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji, da je Srbija ponosna na višedecenijsku istoriju odličnih odnosa, kao i da je neophodno raditi na njihovom unapređenju u svim oblastima, imajući u vidu nedovoljno iskorišćene potencijale.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

 

Premijerka Brnabić je naglasila da je Srbija spremna da uloži dodatne napore u pravcu intenziviranja i povećanja spoljnotrgovinske razmene, kao i u razvoju drugih vidova saradnje sa posebnim akcentom na obrazovanje, poljoprivredu, turizam, IT sektor i sport, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predsednik Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo u razgovoru je ocenio da dve zemlje imaju odgovornost da neguju prijateljstvo i tradicionalne odnose koje ih kroz istoriju povezuju i izneo uverenost da će to prijateljstvo nastaviti da neguju i buduće generacije.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

 

Embalo je pozdravio potpisivanje Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvineje Bisao o ukidanju viza za nosioce diplomatskih službenih i specijalnih pasoša, kao i Memoranduma o razumevanju o uspostavljanju mehanizama političkih konsultacija između ministarstava spoljnih poslova dve države. 

Ranije danas, sa predsednikom Gvineje Bisao, sastao se predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je razgovor sa uvaženim gostom ocenio kao odličan te poručio da dve zemlje idu ka zbližavanju i da veruje da mnogo toga može da se učini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (114)

Loading
aca

06.04.2023 16:41

Srbija neguje i podiže na viši nivo odnose i saradnju sa svim prijateljskim zemljama

Maja

06.04.2023 16:41

Svaki razgovor sa predsednicima drugih država donosi pozitivne rezultate za Srbiju. Tako i ovaj susret Vučića i Embaloa otvara nove mogućnosti za saradnju i još jače zbližavanje dva naroda.

ceca

06.04.2023 16:42

Nadamo se dobroj saradnji sa Gvinejom

Laki

06.04.2023 16:42

To i jeste ono što radi Vučić i to je mnogo važno za Srbiju.