SRBIJA U VELIKOM PROBLEMU: Predsednik Vučić se obratio iz Monaka

Autor: Republika

Vesti

22.02.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Monaka.

SRBIJA U VELIKOM PROBLEMU: Predsednik Vučić se obratio iz Monaka

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić kaže, nakon svečanog ručka sa knezom Albertom II, da se nada da će knez posetiti Srbiju još jednom do kraja godine. Podseća da je Monako osnivač Alijanse za multilateralizam, pa je ova saradnja izuzetno važna.

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka - rekao je Vučić.

Ukrajina i Rusija

Vučić je naveo da je Srbija u problemu zbog predstojeće krize izazvane događajima u Ukrajini, ali dodao da građani ne treba da brinu.

- Neću da lažem da je situaciju u svetu dobra. 2.000 dolara za gas. To je neizdrživo. Radimo sve što možemo da obezbedimo Srbiju - rekao je Vučić.

Kako Vučić kaže, Srbija je država koja će se boriti da ostane vojno neutralna.

- Posvećeni smo svojim interesima. Srbija je na evropskom putu, ali nećemo se odreći prijatelsjtva sa Rusijom i Kinom, niti bilo kim od naših tradicionalnih partnera - rekao je Vučić.

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.

– Bitno je da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo pristojan i dobar život i da sačuvamo naš narod od stradanja – istakao je predsednik.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet naše zemlje i Srbija njihov.

- Ukrajinski ambasador je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: Mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, mi ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine - rekao je Vučić.

On je zatražio od ukrajinskog ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zemlje zapada.

- Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju - rekao je on.

Kraj međunarodnog prava

Predsednik Srbije konstatuje da je došlo do potpunog kraja međunarodnog prava.

- Sada smo u situaciji da može svako da uzme od svakog šta želi ako je jači. Naročito od malih zemalja i naroda. Ovim jakima niko ništa ne može. Pokazalo se da je samo međunardno pravo koje su proklamovale male zemlje istinski principijelno. Sada imate na delu samo pravo jačeg - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading