SKANDAL! Hrvati u dečijem atlasu sveta OTCEPILI KOSOVO OD SRBIJE! Da stvar bude gora, - ova knjiga se može naći u PRODAVNICAMA ŠIROM SRBIJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.02.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski izdavač u dečjem atlasu sa karte Srbije, izbacio je Kosovo i Metohiju, i time ponovo žestoko udario na našu zemlju.

SKANDAL! Hrvati u dečijem atlasu sveta OTCEPILI KOSOVO OD SRBIJE! Da stvar bude gora, - ova knjiga se može naći u PRODAVNICAMA ŠIROM SRBIJE! (FOTO)

Foto: facebook.com/Goran Vesić, shutterstock, profimedia

facebook.com/Goran Vesić

Naime, Srbija je u dečjem atlasu sveta prikazana sa 15 odsto manje teritorije, što je korisnike društvenih mreža izuzetno razbesnelo jer su nam na taj način oduzeli deo teritorije. Međutim, da stvar bude gora, ovaj atlas može se naći u prodavnicama koje se nalaze u glavnom gradu Srbije, i to u samom centru! 

Na ovakav sraman potez hrvatske izdavačke kuće "Egmont" reagovao je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić koji je tražio da pomenuti atlas bude odmah uklonjen iz prodaje. 

 

 

- Srbija je u ovom atlasu prikazana kao država kojoj nedostaje 15% teritorije! Ne ulazim u to da li se radi o previdu izdavača, Frojdovskoj omašci ili postupku sa predumišljajem, ali potpuno je neprihvatljivo da se ovakva knjiga prodaje u knjižarama usred Beograda. I to deci čija svest o sopstvenom narodu i državi treba tek da bude oblikovana. 

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Goran Vesić

 

Pitam se da li bi knjiga bilo kog srpskog izdavača koja osuđuje "Oluju" i proterivanje stotine hiljada Srba iz Hrvatske mogla da se prodaje deci u Zagrebu. 

Zato zahtevam od nadležnih institucija da reaguju i da ova knjiga što pre bude povučena iz prodaje. 

Dečji atlas sam po sebi nije nikakav problem, naprotiv, zalažem se za to da deca što više čitaju i uče iz štampanih knjiga, ali zadatak nadležnih je da im omoguće da uče iz knjiga koje poštuju Ustav naše zemlje i međunarodno pravo koji Srbiju tretiraju kao suverenu i celovitu državu - napisao je ministar Vesić na društvenoj mreži Fejzbuk. 

Za medije se juče oglasio i pukovnik JNA u penziji Veselin Šljivančanin, koji je istakao je da novo još jedna u nizu provokacija. 

Foto: Republika

 

- U svakom potezu, zbog svoje sujete i ljubomore, gledaju kako da napakoste Srbima i kako da seju mržnju prema Srbiji i njenom narodu - rekao je Šljivančanin juče za Informer.  

Tim povodom, portal Republika stupio je u kontakt sa kompanijom "Dexy Co" kako bismo dobili odgovor na pitanje, zašto se ovakva knjiga prodaje i to u samom srcu Srbije, međutim, odgovora nije bilo. 

Ovom temom nastavićemo da se bavimo i u narednim danima. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Gaga

12.02.2024 16:59

IMA LI IKO U OVOJ ZEMLJI DA KONTROLIŠE ŠTA SE UVOZI I ŠTA SE PRODAJE, POGOTOVO U OBRAZOVANJU.

Sanja

12.02.2024 17:08

Sramota. Hitno zabraniti strancima da stampaju nase udzbenike.