AKO IMATE OVAJ PROIZVOD, VRATITE GA U PRODAVNICU! Hitno se povlači, POSTOJI VELIKI RIZIK OD UPOTREBE!

Autor:

Vesti

26.01.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je obrazložio NEPRO, razlog za povlačenje proizvoda je taj što postoji hemijski rizik.

AKO IMATE OVAJ PROIZVOD, VRATITE GA U PRODAVNICU! Hitno se povlači, POSTOJI VELIKI RIZIK OD UPOTREBE!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Naloženo je povlačenje još jednog proizvoda sa našeg tržišta, kao i mera opoziv od potrošača.

Reč je o trust USB slušalicima za PC i laptop, stoji u upozorenju sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO,

Konkretno, reč je o modelu USB slušalice za PC i laptop, model24132, barkod 8713439241327, serijski broj 2103120xxxx, upakovane u kartonsku kutiju.

Kako je obrazložio NEPRO, razlog za povlačenje proizvoda je taj što postoji hemijski rizik.

Naime, plastični materijal (izolacija žice) na navedenom uređaju sadrži povećanu koncentraciju bis(2-ethylhexyl)phthalate (DEPH) čija je izmerena vrednost 0,26% prema težini. Ovaj ftalat može štetiti zdravlju mogućim izazivanjem oštećenja reproduktivnog sistema. Uređaj nije usklađen sa REACH uredbom.

Naloženo je povlačenje proizvoda sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.

Inače, nedavno je obustavljena prodaja i prenosivog blendera zbog rizika od požara, kako je navedeno na veb stranici Nacionalnog sistema za uzbunjivanje o nesigurnim proizvodima (NEPRO) resornog ministarstva. Prema upozorenju na sajtu, Ministarstva trgovine NEPRO, utvrđen je rizik od izbijanja požara.

- Prenosivi blender robne marke BlendJet2 sa kompaktnom baterijom upakovan u kartonsku kutiju. Litijum-jonska baterija se može puniti preko USB kabla. Pogođene jedinice proizvoda, serija5201000000 i 5542999999, su prodavane u periodu od oktobra 2020. do novembra 2023. godine - piše.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading