LEPE VESTI STIŽU IZ SVIH KRAJEVA ZEMLJE! PRVA BEBA U KRAGUJEVCU JE DEČAK: Rodio se 55 minuta nakon ponoći

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Kragujevac tradicionalno daruje poklon čestitku prvorođenoj bebi.

LEPE VESTI STIŽU IZ SVIH KRAJEVA ZEMLJE! PRVA BEBA U KRAGUJEVCU JE DEČAK: Rodio se 55 minuta nakon ponoći

Foto: pixabay.com

U porodilištu kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra, 55 minuta nakon ponoći, rođen je prva beba u novoj 2024. godini. Ponosni roditelji dočekali su dečaka koji je na svet došao težak 4,230 grama. Ovo je bio izuzetno emotivan trenutak za porodicu, ali i za osoblje porodilišta koje je sa radošću dočekalo novogodišnje dete.

Kao što je najavljeno iz Gradske uprave, prvorođena beba u 2024. godini dobiće poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara. Ova lepa tradicija ima za cilj da obraduje roditelje prvog deteta rođenog u novoj godini i da im pruži dodatnu podršku i radost u ovom posebnom trenutku. Predstavnici Grada Kragujevca će, kao i svake godine, uručiti poklon čestitku roditeljima kako bi obeležili dolazak njihovog malog čeda u svet.

Ovo je divna prilika da se istakne važnost podrške i pažnje prema novim članovima našeg društva i da se ukaže na značaj porodilišta i sistema zdravstvene nege za buduće generacije. Svaka beba koja dođe na svet nosi sa sobom radost i nadu, te je važno obeležiti taj poseban trenutak na najlepši mogući način.

Kada je reč o Beogradu, prve bebe rođene u 2024. godini stigle su u GAK Višegradska, gde su u prvoj sekundi Nove godine na svet došli dečak težak 3.920 grama i devojčica teška 3.800 grama. Obe bebe su dugačke 51 centimetar, a devojčici je ime dala starija sestra i zvaće se Anastasija.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading