RHMZ NAJAVIO KIŠU U NAREDNIM DANIMA: U Srbiji je već počela da pada, a evo kada se očekuje u prestonici - Temperature i dalje iznad proseka

Autor: D.B.

Vesti

01.01.2024

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazimo u period kišnog vremena.

RHMZ NAJAVIO KIŠU U NAREDNIM DANIMA: U Srbiji je već počela da pada, a evo kada se očekuje u prestonici - Temperature i dalje iznad proseka

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić/R. PRELIĆ

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje da će danas u Srbiji biti umereno i potpuno oblačno, s mestimičnom pojavom slabe kiše. Jutarnje temperature će se kretati od minus jedan do osam stepeni, dok će najviše dnevne temperature biti između 10 i 15 stepeni Celzijusa.

Detalji vremenske prognoze za danas

Ujutro se očekuje magla ili niska oblačnost u južnim i istočnim delovima zemlje, sa mogućim zadržavanjem tokom prepodneva u Negotinskoj Кrajini. Vetar će biti pretežno slab do umeren, sa povremenim jačim udarima južnog i jugoistočnog pravca, a tokom dana će doći do promene pravca na severozapadni.

Vremenska prognoza za Beograd

U prestonici će danas biti pretežno oblačno, sa povremenom pojavom slabe kiše. Vetar će biti slab do umeren, prvobitno južni, a kasnije će doći do skretanja na severozapadni pravac. Najniža temperatura će se kretati od tri do osam stepeni, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 15 stepeni.

Narednih dana

U utorak se očekuje umereno oblačno vreme, sa mogućom pojavom slabe kiše u južnim i jugoistočnim delovima zemlje. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 2 do 7, a najviša od 10 do 14 stepeni. Sledeće naoblačenje sa kišom se očekuje u sredu, uz mogućnost slabog snega na planinama. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugozapadni. Najniže temperature će biti od 2 do 8 stepeni, dok će najviše dnevne temperature biti između 8 i 15 stepeni. U četvrtak se prognozira umereno do potpuno oblačno vreme, sa suvim vremenom u većini mesta. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 2 do 7, a najviša od 12 do 16 stepeni.

U narednim danima, prema prognozi, očekuje se promenljivo vreme sa periodima kiše, pa se savetuje da građani budu pripremljeni za promenljive vremenske uslove.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading