OVO SVE ZANIMA! Novogodišnje praznike dočekaćemo uz NATPROSEČNO TOPLO VREME, ali onda sledi PREOKRET: Ovo je prognoza do Božića

Autor:

Vesti

23.12.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je dana zahvatilo pogoršanje vremena, u sklopu snažnog ciklona sa severa i severoistoka Evrope. Ipak, u danima predstojećih praznika, prema trenutnim prognozama, vreme neće biti u skladu sa kalendarom.

OVO SVE ZANIMA! Novogodišnje praznike dočekaćemo uz NATPROSEČNO TOPLO VREME, ali onda sledi PREOKRET: Ovo je prognoza do Božića

Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Prvog dana vikenda, očekuje se sneg na planinama, dok će na jugu i jugoistoku Srbije doći do pojave snega i ledene kiše čak i u nižim predelima. Ova promena vremena donosi zimski pejzaž i moguće probleme u saobraćaju, posebno na putevima koji vode ka planinskim područjima.

Drugi dan vikenda doneće sunčanije i toplije vreme, sa očekivanom maksimalnom temperaturom od 10 do 16°C. Ipak, ujutro na severoistoku zemlje može doći do slabih padavina, što može uticati na planove za vikend aktivnosti.

Poslednja sedmica ove godine biće obeležena suvim i veoma toplim vremenom, koje će biti znatno iznad proseka. Očekuje se da temperature budu iznad 15°C, čak i do 18°C na istoku Srbije. Ovo neuobičajeno toplo vreme može uticati na planove za proslavu Nove godine, pružajući mogućnost za aktivnosti na otvorenom.
 

Vremenska prognoza za doček Nove godine

Suvo i relativno toplo vreme očekuje se tokom celog dana 31. decembra, kao i u novogodišnjoj noći. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, dok će tokom noći pasti na 5 do 9°C. Ovo će pružiti mogućnost za proslave na otvorenom ili lagane šetnje tokom dočeka Nove godine.

 

Prošlogodišnji vremenski uslovi za Novu godinu
 

Podsećamo da smo prošlu Novu godinu dočekali uz pravo prolećno vreme, sa temperaturom od čak 20°C, što je neuobičajeno za ovo doba godine. Čak su i najviše planine bile potpuno bez snežnog pokrivača, što je retka pojava za januar. Ovo naglašava koliko su trenutni vremenski uslovi neuobičajeni i van proseka.

Neobično toplo vreme za kraj decembra

Prosek maksimalne temperature za kraj decembra je od 2 do 6°C, međutim, ove godine temperature će biti i do 10 stepeni više od proseka. Ovo znači da ćemo dočekati Novu godinu sa neuobičajeno visokim temperaturama, što može uticati na tradicionalne zimske aktivnosti i atmosferu praznika.

S obzirom na trenutnu vremensku prognozu, možemo očekivati da ćemo u Novu godinu ući bez snega i sa natprosečno toplim vremenom, dok se postepeni pad temperature očekuje nakon praznika. Ipak, za sada još uvek nije moguće precizno predvideti da li će doći do pravog zimskog zahlađenja sa snegom. Ova neizvesnost može uticati na planiranje prazničnih aktivnosti i putovanja, te je važno pratiti dalje vremenske prognoze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading