STIŽE NOVA POMOĆ: Na račune leže 15.000 dinara, evo koji su uslovi

Autor:

Vesti

18.05.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska opština Stari grad pruža podršku.

STIŽE NOVA POMOĆ: Na račune leže 15.000 dinara, evo koji su uslovi

Foto: Profimedia

Podsticaji za povećanje nataliteta predstavljaju ključni zadatak društva u Srbiji, a to se posebno manifestuje kroz brojne pronatalitetne mere koje pružaju direktnu podršku rađanju.

Briga o mamama i najmlađim sugrađanima na Starom gradu

Gradska opština Stari grad ističe se kao primer posvećenosti brizi o mamama i njihovim najmlađim sugrađanima kroz različite programe podrške. Roditelji imaju mogućnost da se prijave na programe poput "Školice roditeljstva", vežbi za trudnice i porodilje, kao i plivanja za bebe. Takođe, dostupno je i psihosocijalno savetovalište. Pored toga, opština je pokrenula program "Stari grad misli na bebe" kao deo svoje pronatalitetne politike, objavljeno je na Instragram stranici.

Roditelji mogu da se prijave na neki od sledećih programa:

  • Školica roditeljstva
  • Vežbe za trudnice i porodilje
  • Plivanje za bebe
  • Psihosocijalno savetovalište

Poklon čestitke za novorođenčad


Jedna od inicijativa koja se ističe jeste dodeljivanje poklon čestitki bebama rođenim tokom prethodne godine na teritoriji opštine. Osim toga, novčani iznos koji se dodeljuje za novorođenčad povećan je na 15.000 dinara, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prethodni period.

Finansijska podrška za bebe

Impresivna cifra od preko 10 miliona dinara izdvojena je za program "Stari grad misli na bebe" tokom prethodne četiri godine, što jasno ukazuje na ozbiljnost i obim ove vrste podrške. Ova pomoć svedoči o visokom stepenu posvećenosti opštine podršci mladim porodicama i podsticanju nataliteta.

U narednom periodu, Gradska opština Stari grad planira da nastavi sa unapređenjem uslova za mame i bebe, čime će dodatno učvrstiti svoju poziciju kao primer efikasnog i sveobuhvatnog pristupa podršci porodicama i podsticanju nataliteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading