STIŽU NAM SNEG, SMRZAVANJE I VELIKA KOLIČINA PADAVINA! Drastična promena vremena od petka! RHMZ već upalio ALARME!

Autor:

Vesti

23.11.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak i subotu u Srbiji će pasti velika količina padavina, piše u najnovijem upozorenju RHMZ.

STIŽU NAM SNEG, SMRZAVANJE I VELIKA KOLIČINA PADAVINA! Drastična promena vremena od petka! RHMZ već upalio ALARME!

Foto: Tanjug/AP

Kako je saopšteno iz RHMZ-a, u petak posle podne i uveče, zapadna i jugozapadna Srbija, Šumadija i Pomoravlje, ali i istočni deo zemlje, mogu očekivati obilne padavine.

U toku noći ka suboti, kao i u subotu ujutro, padavinska zona će se širiti ka jugu i jugoistoku Srbije, uz prosečnu količinu padavina od 20 do 50 mm za 24 sata, a lokalno i više od toga. 

Međutim, prema najavama meteorologa iz RHMZ-a, padavine neće biti samo u obliku kiše, već se očekuje i sneg.

Meteo alarm

Žuti i narandžasti meteoalarmi koji se odnose na kišu i sneg upaljeni su za dane vikenda, što znači da bi trebalo da spremite toplije jakne, kape i šalove.

Zapadna, istočna i jugozapadna Srbija je upozorena u subotu na pojavu kiše i snega, dok su Šumadija, Pomoravlje upozoreni na pojavu kiše.

Stanovnici jugoistočne Srbije i Kosova i Metohije, prema prognozi RHMZ-a, u subotu bi trebalo da očekuju sneg.

Što se tiče nedelje, takođe su upaljeni meteoalarmi, ali većinom za pojavu snega.

Jugoistočna i jugozapadna Srbija i Kosovo i Metohija u nedelju očekuju i kišu i sneg. Zapadna Srbija i Šumadija su upozoreni na sneg, dok je za istočnu Srbiju upaljen žuti meteoalarm koji upozorava na pojavu vetra i snega!

U toku noći petak na subotu u planinskim predelima kiša će preći u vlažan sneg uz pojačanje inteziteta, upozorio je takođe RHMZ.

U subotu se na planinama očekuje sneg, a sa padom temperature kiša će preći u vlažan sneg i u nižim predelima. Iz RHMZ-a su najavili da će snežne padavine biti najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije.

U tim delovima se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm!

U Beogradu se sneg očekuje u nedelju. ali prema rečima meteorologa Slobodana Sovilja, prvi sneg neće biti značajan i neće se zadržati. Ipak, građani bi trebalo da se pripreme za hladnije vreme.

RHMZ prognozira da će u petak temperatura pasti na 10 stepeni, a kako dolaze subota i nedelja, biće sve niže! Maksimalna dnevna temperatura u subotu će biti 4 stepena, dok će u nedelju biti 3. Kada je u pitanju Beograd,  u nedelju će minimalna temperatura biti 0, maksimalna svega 3 stepena.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading