SRBIN RANJEN U IZRAELU! Evo u kakvom je stanju!

Autor:

Vesti

08.10.2023

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili smo na vezi, bio je smešten u bolnicu i već je otpušten, rekao je Nikolić.

SRBIN RANJEN U IZRAELU! Evo u kakvom je stanju!

Foto: Tanjug/AP

Jedan srpski državljanin ranjen je u Izraelu, rekao je počasni konzul Srbije Aleksandar Nikolić.

- Srećom, reč je o lakšim povredama. Bili smo na vezi, bio je smešten u bolnicu i već je otpušten - rekao je Nikolić za RTS.

Prema njegovim rečima, današnji let "Er Srbije" bio je pun, a za sutra i prekosutra ujutru planirani su dodatni letovi "Er Srbije" za Beograd.

Na aerodromu u Tel Avivu je i grupa srpskih hodačasnika koji su trebali sinoć da se vrate u Srbiju, ali im je let otkazan.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se juče u južnim i centralnim delovima Izraela nakon raketnog napada Hamasa iz Pojasa Gaze, što je označilo početak još jednog rata između Palestinaca i Izraelca.

Lider Hamasa Muhamed Deif poručuje da je ovo dan najveće borbe i poslednji dan okupacije, dok izraelski premijer Benjamin Netanjahu ukazuje da je zemlja u ratu.

- Hamas želi da nas sve ubije. To je neprijatelj koji ubija decu i majke u njihovim domovima, u njihovim krevetima, neprijatelj koji otima starce, decu i mlade žene, koji kolje i masakrira naše građane, uključujući i decu, koja su samo izašla da uživaju u prazniku - naveo je Netanijahu.

Sednica Saveta bezbednosti UN u nedelju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading