NAJBITNIJI ŽIVOTNI SAVETI PATRIJARHA PORFIRIJA: Jedino ovako će vam sve doći na svoje mesto

Autor:

Vesti

10.08.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije jednostavno biti čovek... Međutim, ako znamo koji je to katalog vrednosti, šta je to na prvom mestu, a šta posle toga dolazi, ma koliko bilo teško biće zapravo najjednostavnije moguće, poručio poglavar SPC

NAJBITNIJI ŽIVOTNI SAVETI PATRIJARHA PORFIRIJA: Jedino ovako će vam sve doći na svoje mesto

Foto: ST/N. PANČIĆ

Patrijarh Porfirije obratio se danas vernicima na svom Instagram profilu. Poglavar SPC govorio je o vrednostima i poručio da je veoma važno znati šta su prioriteti u našim životima. Njegovu poruku prenosimo vam u celosti: 

"Nije jednostavno biti čovek, a naročito danas. Međutim, ako znamo šta su prioriteti u našem životu, koji je to katalog vrednosti, šta je to na prvom mestu, a šta posle toga dolazi, ma koliko bilo teško biće zapravo najjednostavnije moguće.

 

 

Neće nam biti problem ako nas neko prezire, ako nas neko optužuje, ali ako znamo da je to Hrista radi znaćemo da je u tome slava. Isto tako, neće nam biti teško ili se nećemo poneti ako imamo visoke pozicije, raskošne palate, ako nas poštuju i vole. To nas neće uzneti do mere da postanemo oholi i unesemo time nemir u svoju dušu. To se neće dogoditi ako nam je Hristos na prvom mestu u životu. Ako nam je Hristos na prvom mestu u našim životima, sve ostalo će doći na svoje mesto. Zato je važno šta su prioriteti u našim životima.

Utemeljimo svoj život na Hristu koji je Logos večni, koji osmišljava i naše postojanje u istoriji, ali nam daruje i život večni i osmišljava svaku našu radost višom vrednošću, ali i svako iskušenje i svaki krst otkriva kao tajnu vaskrsenja i pobede".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading