NEOČEKIVAN "RAT" BUKTI NA INTERNETU: Patrijarh Porfirije i Duško Vujošević u CENTRU PAŽNJE zbog NIKOLE MIROTIĆA i PARTIZANA!

Autor:

Sport

28.07.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nižu se saopštenja i otvorena pisma.

NEOČEKIVAN "RAT" BUKTI NA INTERNETU: Patrijarh Porfirije i Duško Vujošević u CENTRU PAŽNJE zbog NIKOLE MIROTIĆA i PARTIZANA!

Foto: Beoinfo, Starsport

Sukob između Duška Vujoševića i patrijarha Porfirija dospeo je u centar pažnje srpske javnosti.

"Slučaj Mirotić" uzburkao je javnost, Duško Vujošević je komentarisao odluku bivšeg igrača Barselone da ne dođe u Partizan, te je "potkačio" i crkvu, ali i partijarha.

Nije dugo trebalo da mu poglavar SPC odgovori putem društvenih mreža i tada se "rat" saopštenjima rasplamsao.

 

 

Nije dugo trebalo Vujoševiću da odgovori, te je on u otvorenom pismu javnosti istakao sledeće:

Poštovani gospodine Porfirije,

Nažalost, ne mogu da Vam odgovorim istim putem, jer kao "čovek prošlog veka" ne koristim Fejsbuk i druge društvene mreže.

Drago mi je da ste svojom izjavom potvrdili moje sumnje u istinitost glasina da ste učestvovali u slučaju Mirotić, koristeći njegovu religioznost. Te sumnje sam odmah vrlo jasno izrazio. I to se lako može videti na dostupnom snimku, na koji mi odgovarate.

Ne vidim kakve sve to ima veze sa tim gde ja provodim leto, ali budući da ste otvorili i to pitanje, rado ću Vam odgovoriti. Tačno je da sam leti često u Boki, ali kada sam tamo boravim u stanu, a ne u luksuznom hotelu Lazaro. Inače, volim i Boku i Zagreb, ali se najbolje osećam u Beogradu. A mnogo važnije od toga je da isto govorim i kada sam u Beogradu, Herceg Novom, Novom Bečeju, Zagrebu ili bilo gde drugo. Međutim, u Boki ne mogu da provedem više od 30 dana, jer socijalno osiguranje samo za taj period delimično refundira troškove za pacijente koji koriste dijalizu. Nažalost, između Srbije i Crne Gore ne postoji međusobni sporazum koji bi omogućio građanima obe države da u drugoj državi besplatno koriste dijalizu, kako je to uređeno između Crne Gore i nekih drugih država u regionu ili u zemljama Evropske unije. Zato bih Vas zamolio da autoritet koji imate kao patrijarh iskoristite za uticaj radi rešavanja takvih pitanja, koja se tiču zdravlja i života građana i dobre saradnje Srbije sa zemljama u regionu.

Republika

Foto: Starsport

Duško Vujošević

 

Drago mi je da razumete značaj sporta i tetiranja te oblasti na pravi način. U tom kontekstu, dobro je da svoj uticaj ne koristite za kreiranje podele srpskog naroda na Crvenu zvezdu Meridianbet i Partizan, jer bi u skladu sa funkcijom koju obavljate trebalo da budete iznad takvih štetnih podela. U tom smislu, nadam se da se slažete da se takve podele naglašavaju ako se organizuje prijem košarkaša Crvene zvezde Meridianbet, a ne usledi jednako i prijem košarkaša Partizana.

Mir Božji s Vama, i po ovoj vrućini koja nam izgleda svima smeta.

Duško Vujošević - stoji u otvorenom pismu Duška Vujoševića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Deo CRKVE PONASA se navijacki

28.07.2023 14:51

OBOJE pokazuju NAVIJACKE STRASTI. Za DUSKA smo ZNALI ali PORFIRIJE sad pokazuje da je navijac I CIJI je. ZNACI ,pogresio" adresu

Ona MULJA ona Spinuje

28.07.2023 15:24

@Deo CRKVE PONASA se navijacki - KRIVCI MUDRO CUTE A PORFIRIJE I DULE SE CERAJU !

Da bi ONA BILA JACA

28.07.2023 14:56

CELA SRBIJA ZNA KO JE I KAKO JE ZAKOCIO TRANSFER MIROTIC. SAD BI SVI DA ZANOVETAMO I POPUJEMO. JEDNOSTAVNO MIROTIC NIJE SMEO U PARTIZAN!

PRAVDA

28.07.2023 15:22

@Da bi ONA BILA JACA - Bravo , pravo u srz