PAO STIŽE U BERLIN: "Ponos Izraela" pao u "OAKA Areni" - Meč je obeležio nestvarni poen Antonijusa Klivlenda! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.05.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato je ime i drugog učesnika završnog turnira Evrolige.

PAO STIŽE U BERLIN: "Ponos Izraela" pao u "OAKA Areni" - Meč je obeležio nestvarni poen Antonijusa Klivlenda! (VIDEO)

Foto: Evroliga.com

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su veliku pobedu na svom terenu protiv Makabija iz Tel Aviva, rezultatom 81:72, čime su izborili plasman na završni turnir Evrolige u Berlinu. Iako je Makabi imao vođstvo od 2:1 u seriji, tim iz Atine uspeo je da preokrene situaciju i obezbedi svoje mesto na finalnom turniru.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka utakmice bio je neverovatan pogodak Antonijusa Klivlenda koji je pokušao da zakuca preko Matijasa Lesora. Francuz ga je izblokirao, ali je lopta dobila čudnu putanju, otišla gotovo do samih svodova hale, a zatim je na iznenađenje svih ipak prošla kroz obruč ostavivši u neverici domaće košarkaše i navijače koji su se hvatali za glavu.

 

 

Utakmica je protekla u znaku velike rezultatske neizvesnosti. Oba tima koji su se smenjivala u vođstvu tokom prva tri perioda. Međutim, Panatinaikos je uspeo da preuzme kontrolu nad utakmicom u poslednjoj četvrtini, sprečavajući Makabi da postigne poene puna četiri minuta. Fantastični Kendrik Nan istakao se kao predvodnik tima ka konačnoj pobedi od 81:72.

Najefikasniji na meču u redovima pobednika bio je MAtijas Lesor sa 22 poena, dok je u ekipi iz Tel Aviva Kolson bio strelac 18 poena.

Sada su poznata dva učesnika završnog turnira Evrolige. To su aktuelni šampion Real iz Madrida i Panatinaikos iz Atine. U sredu će se odigrati mečevi Monako - Fenerbahče i Barselona - Olimpijakos, čime će biti odlučeno koji će još dva tima zauzeti svoje mesto na prestižnom turniru u Berlinu.

Interesantno je napomenuti da će ovo biti drugi put u poslednje četiri godine da je Nemačka domaćin završnog turnira elitnog takmičenja. Keln je 2021. godine ugostio najbolje košarkaše Evrope, a zatim su to učinili Beograd 2022. i Kaunas 2023. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading