DA LI STE OSETILI?! ZATRESLA SE SRBIJA! Na udaru potresa našao se Kragujevac!

Autor:

Vesti

10.08.2023

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres se desio tačno u 2.31 sati posle ponoći.

DA LI STE OSETILI?! ZATRESLA SE SRBIJA! Na udaru potresa našao se Kragujevac!

Foto: Ilustracija:Tanjug/AP, republika

Zemljotres u Srbiji

Tokom noći, Kragujevac je potresao zemljotres jačine 1.8 stepeni po Rihteru, prema informacijama Republičkog seizmološkog zavoda. Ovaj događaj je privukao pažnju stanovnika grada i podstakao diskusiju o seizmičkim aktivnostima u regionu.

Zemljotres se desio tačno u 2.31 sati posle ponoći i bio je registrovan na dubini od 7 kilometara. Prema informacijama, epicentar potresa se nalazio u naselju Baljkovac, što je privuklo pažnju lokalnog stanovništva.

Iako se radi o relativno niskom stepenu jačine, svaka seizmička aktivnost izaziva pažnju javnosti zbog svoje nepredvidivosti. Ovaj događaj podseća nas na važnost praćenja seizmičke aktivnosti i pripreme za potencijalne situacije u kojima se može javiti zemljotres.

Republički seizmološki zavod redovno prati seizmičku aktivnost i pruža informacije o registrovanim potresima. Važno je da građani budu obavešteni i informisani o takvim događajima kako bi se osećali sigurno i pripremili za eventualne situacije koje mogu proizaći iz seizmičke aktivnosti.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading