DIREKTOR BOLNICE SE PERE: Nisam znao da je to amblem JSO, i ja sam šokiran! Ali kod Tojage se to gledalo kao normalno

Autor:

Vesti

12.05.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, kaže da je shvatio problem kad je to postalo aktulena tema. Čiji je amblem neurospihijatar Goran Tojaga nosio na kapi nije ni znao dok mu nisu rekli

DIREKTOR BOLNICE SE PERE: Nisam znao da je to amblem JSO, i ja sam šokiran! Ali kod Tojage se to gledalo kao normalno

Foto: Facebook, Youtube-TV 4S

Srbija je ostala zgrožena kada su se pojavile fotografije leskovačkog neuropsihijtara, u tom trenutku i načelnika psihijatrije u Opštoj bolnici u Leskovcu, Gorana Tojage na kojima drži oružje i nosi beretku sa amblemom JSO, jedinice čiji je komandant osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Foto: Facebook

Doktor Goran Tojaga slikao se sa amblemom JSO

Doktor Tojaga je podneo ostavku na mesto načelnika, ali ostalo je da visi pitanje zašto uprava bolnice nije ranije reagovala, jer su slike stare nekoliko godina. U razgovoru za Republiku, doktor Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, kaže da je shvatio problem kad je to postalo aktulena tema, da Tojagu ne prati na Fejsbuku, pa za slike nije ni znao. 

Foto: Facebook

Doktor Tojaga podneo je ostavku na mesto načelnika psihijatrije zbog skandaloznih fotografija

- Ja sam shvatio problem kad je to postalo aktuelna tema, nisam znao šta to znači. Nemam Fejsbuk, ne pratim ga. Gledam samo rad u bolnici, dobro radi svoj posao i nema problema. To nikom nije upalo u oči sve te godine, tek sad - kaže doktor Dimitrijević. 

Na pitanje da li misli da je u redu da se njegov kolega slika sa amblemom JSO, on je rekao:

- Ja ne znam koja je oznaka JSO, tek kad su mi poslali slike ja sam video. Ne bih se složio da moj čovek nosi oznaku jedinice koja je ubila premijera. Izenadio sam se kad sam saznao šta je, čije su oznake. To oružje s kojim se slikao je plastično, on ide na ersoft, to je, kako kaže, njegov hobi. Bio sam šokiran kad sam video. Šokiran sam da jedan čovek to može da stavlja. 

Foto: Facebook

Doktor Tojaga redovno ide na treninge ersofta, vojno takticke simulacije, na koju je i Kostu Kecmanovića vodio otac

To što je Tojaga lekar, a slika se sa oružjem, dodaje, nek procenjuje javnost. 

- Da ste iz Leskovca vi bi znali doktor Tojagu, kod njega se to gledalo kao normalno...on to voli, on vozi motor... - kaže doktor Dimitrijević, kao i da se sam nikad ne bi tako slikao. 

Dalje navodi da su poučeni nedavnim neslavnim događajima rešili da naprave pravilnik o korišćenju društvenih mreža, šta je dozvoljeno zaposlenima, a šta ne. 

Foto: Facebook

Doktor Tojaga se na mrežama predstavlja kao don

- Sad pravimo novi pravilnik o korišćenju društvenih mreža, šta po zakonu može, šta ne. Ne mogu nekome privatno da zabranim šta će da stavlja. Meni je prevashodno važno da se ne prave slike iz bolnice, da se ne vide pacijenti, ako neko objavljuje slike sa mora, a profil zaključan, šta ja da mu radim... Ne mogu da napravim službu za praćenje profila - ističe doktor Dimitrijević. 

Podsetimo, društvene mreže doktora Tojage preplavljene su fotografijama na kojima pozira sa oružjem, u maskirnoj uniformi, puškama, beretkom sa amblemom JSO. Na Fejsbuku i Instagramu se predstavlja kao "Don Goran Tojaga", što je titula unutar italijanske mafije.

Foto: Facebook

Doktor Tojaga često objavljuje fotografije sa oružjem za koje on tvrdi da je plastično

Redovno ide na ersoft, vojno taktičku simulaciju. Njegovi profili su zaključani, ali skandalozne fotografije kruže mrežama, naročito posle masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", gde je Kosta Kecmanović (13) ubio osmoro đaka i domara, a nekoliko njih ranio, a koga je otac, ugledni lekar, redovno vodio na treninge ersofta. 

Tojaga je u razgovoru za naš portal kazao da on ne poseduje vatreno oružje, da su u pitanju plastični pištolji, a da mu je ersoft hobi. Kada je reč o amblemu JSO rekao je da mu se sviđa sam amblem. Pošto je zvala i ministarka zbog bure u javnosti, doktor Tojaga je podneo ostavku, kako je rekao, kao ministar Branko Ružić. Ostao je na mestu neuropsihijatra u bolnici, ali uskoro, u oktobru, ide u penziju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading