PRETI LI NAM EKSPLOZIJA RESPIRATORNIH INFEKCIJA?! Doktor Stojanović daje odgovor na pitanje koje sve zanima!

Autor:

Vesti

04.04.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagli pad temperature šok je za organizam. Koliko pre deset dana smo se skinuli u kratke rukave jer je živa u termometru išla čak do 21 stepen, a danas ponovo vadimo kapute i kape koje smo spakovali uvereni da nam neće trebati do naredne zime.

PRETI LI NAM EKSPLOZIJA RESPIRATORNIH INFEKCIJA?! Doktor Stojanović daje odgovor na pitanje koje sve zanima!

Foto: pixabay.com

Virus gripa

U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena.

Ovakav temperaturni rolerkoster ne pogoduje nikome, ni zdravima, a kamoli bolesnima, a posebno su na udaru hronični bolesnici.

Ipak, bojazan je da bi zahlađenje moglo da dovede i do ponovnog buktanja virusa koje smo maltene svi preležali u poslednjih dva do tri meseca.

Foto: pixabay.com

Promena vremena ne prija ni zdravima

 

Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula kaže da je uvek bolje preći iz toplog u hadno vreme nego obrnuto.

- Nisam zabrinut po tom pitanju, ne očekujemo neki povećan broj respiratornih infekcija, pritom ovo će trajati dan, dva. Ja sam zabrinut pre svega za srčane bolesnike jer hladno vreme dovodi do sužavanja krvnih sudova. A to su obično i stariji ljudi koji su svojeglavi i ako im kažete da je najbolje da ne izlaze uvek nađu neki razlog zašto moraju da napuste kuću - dodaje Stojanović. 

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Aleksandar Stojanović: Više brinem za srčane bolesnike

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading