Pomoć za obnovu hrama Svetog Save u Kosovskoj Mitrovici

Autor:

Vesti

04.04.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor „Borbe“ Andrija Jorgić ovogodišnji je dobitnik nagrade „Slovo ljubve“ koju dodeljuje Kulturni centar Kruševac za rad i posvećenost širenju kulture i umetnosti.

Pomoć za obnovu hrama Svetog Save u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Borba

Novčani iznos pomenute nagrade, Jorgić je poklonio za obnovu hrama Svetog Save u Kosovskoj Mitrovici.

- Svaka svetinja koja se obnavlja na Kosovu i Metohiji od velikog je značaja za opstanak našeg srpskog naroda. Ovo je samo jedan moj skroman doprinos obnovi crkvi Sveti Sava koja je stradala tokom pogroma 2004. kao i parohu Nenadu Stojanoviću koji se zajedno sa svojom porodicom nesebično trudi i radi na uređenju ovog hrama - istakao je Jorgić.

Foto: Borba

Andrija Jorgić dobio nagradu "Slovo ljubve"

Tokom martovskog progona sudbinu više od 35 uništenih i oskrnavljenih crkava i manastira, doživeo je i Hram Svetog Save. Zapaljeni su zvonici, i parohijski dom, a vatra je uništila i mermerni pod i ikonostas.

Pomoć u vidu prikupljanja novčanih sredstava za obnovu hrama Svetog Save, a  uz blagoslov patrijarha Porfirija,  „Borba“ je organizovala i na dan proslave obeležavanja 101 godine postojanja. Tom prilikom „Borbino“ priznanje „za najborbenijeg“  koje tradicionalno dodeljuje svake godine uručeno je upravo ocu Nenadu Stojanoviću.

Foto: Borba

Andrija Jorgić i otac Nenad

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading