TUŽITELJKA ĆUTI NA KONKRETNA PITANJA! Bojana Savović optužuje, ali ne želi da odgovara!

Autor: Republika

Vesti

28.02.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužiteljka Bojana Savović, koja je i preksinoć optužila višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića da je kumovao njenoj navodnoj smeni zbog istrage u EPS, odbila je da za Republiku odgovori na neka pitanja koja se ne uklapaju u priču o njenom progonu.

TUŽITELJKA ĆUTI NA KONKRETNA PITANJA! Bojana Savović optužuje, ali ne želi da odgovara!

Foto: youtube-Dnevnik

- Više ne radim na predmetu, tako da se za sve informacije možete obratiti javnom tužiocu Nenadu Stefanoviću - kratko nam je odgovorila.

Javnost je tako ostala uskraćena za odgovor na dve bitne stvari: zbog čega je tužiteljka pljačku EPS blaže kvalifikovala - kao zloupotrebu položaja odgovornog lica, a ne kao zloupotrebu službenog položaja, koje za sobom povlači znatno veće zatvorske kazne. Njenu kvalifikaciju je kasnije promenila Brankica Marić, prvi zamenik za suzbijanje korupcije, koja i sada, zajedno s još jednom zamenicom, postupa u tom predmetu.

Takođe, Savovićeva je štetu nanetu "Elektroprivredi Srbije" procenila na nešto više od 800.000 dolara, da bi kasnije Marićeva u krivičnoj prijavi taj iznos procenila na čak 7,5 miliona dolara.

U gostovanju u "Utisku nedelje" tužiteljka takođe nije pomenula da je sama 25. marta prošle godine tražila da više ne vodi predistražni postupak u slučaju EPS, odnosno da je želela da se oslobodi ovog predmeta i prepusti ga drugom.

Međutim, s obzirom na to da se tim predmetom bavila već gotovo 10 meseci, a zamenik je tek trebalo da se upozna s njim, njoj je predmet vraćen 11. maja 2022. Da bi se ubrzalo postupanje, podršku i pomoć u radu pružala joj je Brankica Marić.

- Odluka o premeštaju Bojane Savović nema nikakve veze s istragom u EPS. Takođe, predmet nije ugrožen jer sam i sama bila uključena u predistragu, u dogovoru s njom, radi podrške, ubrzanja postupka, u smislu usmeravanja pravca predistrage. Postoje beleške o davanju konsultacija, prisustva zajedničkim sastancima - rekla je Marićeva za Insajder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ahaahhha

28.02.2023 21:34

Ajde ns budite smesni,Bojana je oflican zamenik,ali i ocovdk,a ta sto radi sa brankicom maric je Zilkicka,ne zna se dal ume da govori a kamoli da radi

Ivan

02.03.2023 19:10

Kakvi ste zli, pokvarni gadovi.