Država gori, a Nenadić se češlja: Više tužilaštvo proverava Hrkalovićkine optužbe

Autor:

Vesti

23.06.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od kolege Nenada Stefanovića, specijalni tužilac odbio da se bavi ministrom Stefanovićem i usred afere odlazi na godišnji odmor.

Država gori, a Nenadić se češlja: Više tužilaštvo proverava Hrkalovićkine optužbe

Foto: Tanjug/estock

Viši tužilac Nenad Stefanović je održao predavanje kolegi Mladenu Nenadiću kako treba da radi tužilaštvo kada su u pitanju ozbiljne optužbe protiv visokih državnih funkcionera.

Naime, Više javno tužilaštvo u Beogradu je već u ponedeljak 20. juna reagovalo na intervju Dijane Hrkalović sajtu Objektiv i naložilo Sektoru unutrašnje kontrole MUP da prikupi informacije i obaveštenja u vezi s postupanjem načelnika odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodana Milenkovića, poznatijeg kao Mali Senta.

Republika

Foto: printscreen

Dijana Hrkalović

- Postupanje tužilaštva i SUK neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru - navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Podsetimo, Hrkalovićeva je u gostovanju u subotu uveče navela, pored ostalog, da ima zanimljiva saznanja o tome šta Milenković radi ovih dana, optužujući ga da radi s drogom.

- Živim povučeno, ali razne informacije dođu do mene. Čujem da on već neko vreme radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Zasad su to još štura saznanja, ali nisu nekredibilna - navela je Hrkalovićeva.

Za razliku od kolege, Mladen Nenadić se ponaša po sistemu "država gori, a tužilac se češlja". Naime, njegovo Tužilaštvo za organizovani kriminal je odbacilo sve tvrdnje bivše sekretarke, a specijalnom tužiocu to nije bilo dovoljno: prema saznanjima Republike, on je otišao na službeni put, a posle toga odlazi na godišnji odmor! I to u situaciji kada celokupna javnost, policajci i bezbednjaci zahtevaju da se na čistac istera uloga ministra Nebojše Stefanovića u krivičnim delima za koja ga Hrkalovićeva optužuje.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mladen Nenadić

Kako je u ponedeljak saopštio TOK u dopisu dostavljenom, da li slučajno, tajkunskim medijima, Dijanine optužbe "nemaju nikakvu dokaznu snagu, te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim".

- U poslednje vreme je istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi postalo gotovo uobičajena praksa. Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom - saopštilo je tužilaštvo.

Nenadićevom tužilaštvu za pokretanje istrage nije bila dovoljna ni tvrdnja Stefanovićeve najbliže saradnice da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i čitao transkripte razgovora, što predstavlja pokušaj državnog udara.

Republika

Foto: Republika

Nenad Stefanović

Šta još treba da se ispita

- da li je Nebojša Stefanović učestvovao u prisluškivanju predsednika Vučića

- da li je direktno podržavao klan Veljka Belivuka

Milenković u zaveri protiv Andreja?

Vlasnik farme "Jovanjica", optužen da je uzgajao marihuanu, u gostovanju kod advokata Vladimira Đukanovića, direktno je povezao Malog Sentu sa zaverom protiv predsednikovog brata Andreja Vučića.

- On je, kada su me zaustavili na auto-putu, obavio telefonski razgovor, nakon kojeg je naredio da mi stave lisice i oduzmu telefone. Više puta sam iz razgovora policajaca koji su me oteli čuo da je Milenković u tom razgovoru dobio naređenje da me uhapsi. Iz njihovih razgovora sam saznao da je tada razgovarao s nekim iz kabineta ministra unutrašnjih poslova, moguće i s ministrom Stefanovićem lično - rekao je Koluvija.

Republika

Foto: A. Popović

Predrag Koluvija

Posle toga su, kaže, usledili stravični pritisci da prizna da iza farme stoji Andrej, a zauzvrat su mu obećali slobodu. To je potvrdila i Hrkalovićeva, koja je optužila Stefanovića da je direktno pakovao ovu aferu.

Branili ga Šolakovi mediji

Čim su se pojavile veoma ozbiljne optužbe protiv Milenkovića, u njegovu odbranu su listom stali Šolakovi i ostali "nezavisni" mediji.

Tako je pisano da je smenjen za kaznu što je dirnuo u braću Vučić, jasno aludirajući da oni stoje iza farme "Jovanjica", a u jednom trenutku se čak pronela vest da je Mali Senta uhapšen i da mu je, navodno, smešteno posredovanje u prodaji droge. MUP je tu informaciju demantovao.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading