BEOGRAD NA UDARU OLUJE! MRAK USRED DANA, VETAR "DIVLJA": Jako nevreme u svim delovima grada!

Autor:

Vesti

05.08.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šapić uputio je hitno upozorenje građanima Srbije.

BEOGRAD NA UDARU OLUJE! MRAK USRED DANA, VETAR "DIVLJA": Jako nevreme u svim delovima grada!

Foto: Shutterstock

U Beogradu oko 13.40 je počelo nevreme, a društvene mreže su preplavili snimci katastrofe koja tutnja kroz gradove Srbije, pre svega iz Obrenovca, gde je mrak pao usred bela dana.

 RHMZ je za područje Beograda najavio jak vetar i grad, a Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, upozorava građane da ne izlaze napolje.

U narednih sat vremena jaka konvektivna oblačnost koja na području Kolubarskog okruga uslovlјava obilne plјuskove sa količinom kiše od 20 do 40 mm za kratak vremenski period, kratkotrajan grad i jak vetar premeštaće se ka širem području Beograda (potez između Obrenovca i Lazarevca), navodi se u najnvoijem upozrenju RHMZ izdatom u 13.40 sati.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, uputio je apel pred nevreme u kome moli sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje tokom vremenskih nepogoda.

- Imajući u vidu da je kroz upozorenje najavljeno između 30 i 50 litara padavina u kratkom vremenskom periodu na širem području Grada Beograda uz pojavu vetra olujne jačine i grada, apelujemo na građane da se pripreme u skladu sa upozorenjima i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, jer se nevreme očekuje u popodnevnim časovima i trajaće više sati. Molim sugrađane da obrate pažnju i na stvari koje im se nalaze na terasama, ravnim krovovima, te da ih na vreme obezbede i sklone - naglasio je gradonačelnik Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading